Foto d'arxiu: Pic Rodó des del Pic del Boc. Agost 2013
Després d'acampar a Carançà, al matí vam fer aquesta ascensió, la via Curset del Pic Rodó, una escalada clàssica que ens va permetre gaudir d'una magnífica escalada en terreny granític.
Des del nostre campament ja es veia clarament una marcada canal que és per on puja la via. Pujem per la pedrera i entrem a la canal que comença fàcil. Fem la primera reunió en un replà sota un gran bloc encastat a la canal. Sortim de la reunió superant per l'esquerra el gran bloc. Després seguim per la canal i una mica per l'aresta de la dreta, buscant els millors passos. Muntem la segona reunió sobre l'aresta. Seguim una tirada més per l'aresta i retornem a la canal per fer la tercera reunió. Sortim per l'esquerra seguint una fisura i fent un curt pas desplomat (bones preses) i, passant darrere un petit gendarme, muntem la quarta reunió en plena canal. Seguim una tirada fàcil que acaba en una petita cova (cinquena reunió). Sortim per la dreta i, sense massa dificultat, arribem a un replà on la canal es bifurca, ja que surt una canal secundària a l'esquerra.
Agafem la canal secundària a l'esquerra (passos de IV+) però ben aviat retornem a la canal principal on muntarem la setena reunió. Segueix una tirada fàcil per la canal, fins sota un extrapolom que és el pas clau de la via. Superem la xemeneia extraplomada en escalada artificial amb l'ajut dels estreps (tres passos) i sortim per la dreta per terreny més fàcil fins muntar la novena reunió. Des d'aquí ja és fàcil; uns pendents herbosos ens porten amb facilitat al cim del Pic Rodó (2.647 m).
Després de l'escalada vam retornar a Núria passant novament pel coll de Noufonts.
RESSENYA:
2 comentaris:
Hola!!!
Muy interesante el blog. Me gustaría saber más datos sobre la vía, la longitud y saber si hay alguna publicación o blog que venga información de la zona del puig Rodó y la Agulla del´Hereuet. Muchas gracias.
Buenas tardes, como puedes ver en el blog, esa vía la hice el año 1978. No dispongo de información actualizada pero esta vía y la Agulla de l'Hereuet aparecen en varias guías. En este mismo blog, en la biblioteca pdf, sección "Incunables" hay dos guías en las que aparecen esas vías:
- Guia de Carançà de la Editorial Alpina
- Guía del CEC de "Pirineus Orientals" volumen 1.
Aquí tienes el enlace: https://jralsina.blogspot.com/p/seccio-incunables.html
Publica un comentari a l'entrada