dimarts, 13 de febrer del 2024

La Codolosa, via Nature

Blog de Muntanya
Una nova matinal d'escalada a Montserrat, a la zona de la Codolosa. Aquesta vegada hem fet la via Nature, una via amb un recorregut relativament llarg però de poca dificultat, excepte l'última tirada. La via puja per un esperó poc definit, combinant trams d'escalada amb sectors de transició que fem caminant. 
Està al costat de la via Variant de la Canal, que vam fer al desembre i fins i tot comparteix una reunió amb aquesta via, que era d'un traçat similar. Acaba en una petita agulla que no és més que un bony poc destacat a la paret de la Codolosa.
La primera tirada puja per una placa amb molt bona roca. Hi ha uns ponts de roca que permeten assegurar i fins i tot es pot aprofitar algun parabolt de la veïna via de la Canal. La reunió és compartida amb aquesta altra via.
Després tenim el primer tram de transició, caminant, per arribar al peu d'una altra placa per on pugem amb facilitat fins a una reunió una mica precària, amb un spit i un pitó rovellat. Després hem pujat una altra placa, més curta, fins a un replà entre arbustos.
Aquí ens hem desconcertat una mica perquè no ens quadrava la ressenya però aviat hem vist, uns metres a l'esquerra, una placa ben marcada per on hem deduït que seguia la via. Després d'un tram de transició hem superat la placa, vertical però amb molt bones preses, arribant a un replà, just sobre el camí de la drecera del Fra Garí i a pocs metres del punt on acaba la via de la Canal.
Des d'aquí ja es veia clarament la fisura per on puja l'útima tirada, però encara hem hagut de fer un altre tram de tansició i una tirada fàcil per una canal per arribar al peu de la fisura final.
Aquesta darrer tram puja per una marcada fisura, molt vertical però amb tres parabolts que asseguren perfectament el pas i fins i tot ens poden ajudar a superar-lo. Després, un curt tram, ja més fàcil, ens porta al cim del Mirador del Fra Garí, una agulla realment insignificant, un petit bony a mitja paret de la Codolosa
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:

TRACK (via de la Canal)

ENTRADES RELACIONADES:
La Codolosa, via
de la Canal, 2023
La Codolosa, via
Alimera, 2021
La Codolosa, via
Reincidents, 2021

RESSENYA:
La Codolosa
PARTICIPANTS:
La Codolosa
Joan C. - J. Rafel

2 comentaris:

sergi ha dit...

Aquesta via es diu Nature.
Salut

Blog de Muntanya ha dit...

L'hem vist publicada a diversos llocs sense aquest nom. Suposo que el fet que hi hagi divrses vies molt juntes rea certa confusió. Efectivament he vist altres publicacions que identifiquen correctament aquesta via amb el nom de Nature.
També he vist en el teu blog més dades i la història de la via. Gràcies per l'observació.
Ja he esmenat l'entrada del blog.