dissabte, 29 de febrer del 2020

Via ferrada dels Patacons

via ferrada dels Patacons
Ja feia temps que volia fer aquesta ferrata, equipada recentment i d'una gran categoria pel seu traçat imaginatiu, la seguretat de les seves instal·lacions i la bellesa de l'entorn, a la Serra de la Musara.  Avui, aprofitant que la Maria ha vingut a casa i li agraden molt les ferrades, hem programat aquesta activitat matinal.
Hem arribat bastant aviat a la zona, a prop de la població tarragonina de Vilaplana i, després d'una curta aproximació, hem arribat a l'inici de la via. Hem tingut sort perquè hem iniciat el recorregut sols, evitant la massificació que, de vegades, desvirtua les millors vies ferrades.
Hem iniciat el recorregut de la ferrada superant un mur vertical fins al primer pas característic: la feixa desequipada. És un llarg flanquejament per una feixa per on hem de passar ajupits.  Més endavant hem arribat al pas més difícil de la via: un flanquejament de només 7 metres però molt aeri i una mica extraplomat. És més espectacular que difícil però és realment impressionant.
Després de superar el pas clau hem seguit el recorregut fins al primer dels quatre ponts nepalesos dels Patacons. També és impressionant però amb una mica de sentit de l'equilibri se supera fàcilment. Encara hem passat dos ponts més, el més llarg de 28 metres, fins arribar a l'agulla, un altre pas clau.
Es tracta d'una esvelta agulla que cal pujar, amb l'ajut de l'equipament de la ferrada, fins al cim i després baixar amb un ràpel de 20 metres. Tot i que es pot evitar l'agulla i seguir endavant sense pujar-la, hem volgut fer el recorregut integral superant el mur vertical que porta al cim de l'agulla.
Després hem fet el ràpel de 20 metres que ens ha portat al peu de l'agulla i hem seguit endavant travessant el darrer pont, de 15 metres. Només ens quedava un curt recorregut fins al ràpel final, 10 metres, en part volats, que ens ha deixat al final de la via ferrada.
Hem quedat molt satisfets de l'activitat i hem iniciat el retorn per un camí que, donant la volta per la part superior del cingle, ens ha portat fins al punt de la carretera on teníem el cotxe.
I aquí teniu la pel·lícula d'aquesta jornada ferratista. Aquesta vegada és obra de la productora pròpia del blog (Quercus Films):



ENTRADES RELACIONADES:
Ferrada Cala del
Molí, 2019
Canal del
Mejillón, 2010
VF  Baumes
Corcades, 2007

MAPA:


PARTICIPANTS

Luis - Maria - J. Rafel