dissabte, 1 d’agost del 2020

GR5: Modanne - Valfréjus

GR5: Modanne - Valfréjus
Avui teníem previst retornar a casa després d'haver completat ahir la travessia de la Vanoise, arribant a Modanne. A partir d'aquí, el GR deixa enrere la Vanoise i entra en el Briançonnais. Abans de tornar a casa, però, hem volgut avançar una mica més en el recorregut del GR5 fent una curta etapa pujant a l'estació d'esquí de Valfréjus, que ens serà molt útil per escurçar la primera etapa que tenim previst realitzar l'any proper.
El punt de partida és la plaça Major de Modanne, on hi ha l'Ajuntament de la ciutat. El camí puja a la part alta del poble i surt per un camí paral·lel a la via del tren. Més amunt travessa l'autopista que porta al túnel internacional de Fréjus per un pas subterrani. Hem arribat al lacet número 7 de la carretera d'accés a Valfréjus. Aquesta carretera puja fent ziga-zagues, el que aquí anomenen lacets, numerats de l'1 al 14.
Des del lacet número 7 hem seguit un tram de la carretera però aviat hem arribat al lacet 4 i hem deixat la carretera per seguir un camí pel bosc. Hem arribat al Santuari de Charmaix, situat al costat d'un gran pont de pedra, i en pocs minuts hem arribat a l'estació d'esquí de Valfréjus on hem donat per acabada l'etapa i la temporada 2020 del GR5 pels Alps Francesos.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5: La Balme
- Landry, 2019
GR5: Plan de la Lay
La Balme, 2019
GR5: Les Chapieux
- La Lay, 2019

DESNIVELL: 500 m
RECORREGUT: 6 km
HORARI: 2h

BIBLIOGRAFIA: