diumenge, 30 de juny del 2002

Casa forestal - Source

De bon matí ens posem novament en marxa. Després de superar trams de pista força dolents i amb pendents accentuats, arribem a un coll que ens situa en el cercle de Jaffar, un dels punts clau de la nostra sortida. Tot baixant passem pel costat de sabines mil·lenàries, la majoria repelades pels llenyataires del país. En ple vessant de Jaffar ens trobem amb un pastor que viu aquí dalt amb la seva família. Ens convida a anar a la seva haima a prendre un te. A mig matí hem passat pel costat del refugi forestal Mitkane, situat en un bell indret. Arribem a una collada des d'on veiem una gran plana conreada, la vall de Tizi-n-Zou. Veiem grups de mules carregades d'herba que van cap al poble. És mig dia quan ens aturem a dinar a la riba d'un riu. Veient aquest riu tan cabalós, d'aigües tan netes i fredes, no sembla que estiguem en ple continent africà. Seguim el nostre camí. Anem deixant enrere els vessants del Djebel Ayachi, mentre noves perspectives se'ns van obrint pel davant fent-nos sentir cada cop mes integrats en el paisatge. Arribats a la cruïlla que porta a Tounfite, prenem una pista en direcció sud que ens porta a un gran brollador d'aigua (La Source). Al costat hi ha la casa del guarda i, com que s'està fent de nit, ens ofereix allotjament. Ens hi quedem a dormir, després d'un bon sopar que ens fa la mestresa de la casa.


dissabte, 29 de juny del 2002

Midelt - Casa forestal

Després d'un llarg viatge en avió fins a Fez, via Casablanca, arribem en autocar fins a Midelt, punt de partida del nostre recorregut. Després de dinar, passades les hores de més calor, ens hem posat en marxa. El solet de la tarda ens acompanya; fa un dia agradable i tenim un llarg camí pel davant. Pretenem travessar tota la serralada de l'Atlas Oriental fins a la vall del Dadès. En total són uns 350 km de pistes que, amb un traçat sinuós, ens faran recórrer tot un seguit de valls i pobles escampats per aquestes muntanyes. Ja fa unes hores que pedalem. Pel lluny, sota d'uns turons, podem observar les haimas dels pastors nòmades. En alguns camps hi ha grups d'homes i dones segant el blat. Estan cantant en grup. Ens aturem a escoltar els cants i contemplar l'estampa bucòlica però quan s'adonen de la nostra presència callen i les dones s'amaguen. Passem la nit en un refugi forestal situat al bell mig d'un petit bosc de pins. Un home que sembla que tingui les funcions de guarda ens mostra on podem dormir i trobar aigua. El refugi és molt senzill però no ens esperàvem trobar aquí aquesta mena d'instal·lació


diumenge, 23 de juny del 2002

BTT Sant Mateu & Premià

Foto d'arxiu: seguint el GR92 per Sant Mateu

Desena sortida d'entrenament per a l'expedició a l'Atlas en bicicleta que tenim programada per a l'estiu. Un itinerari similar al que hem fet altres vegades, per la Serra de Marina.
L'itinerari ve ser el següent: Sant Adrià - Badalona - Montgat - Alella - Sant Mateu - Premià - Badalona - Sant Adrià. 
Aquesta va ser la darrera de les sortides d'entrenament per a l'Atlas. Després de 10 sortides ja teníem la forma física adequada per abordar la sortida de l'Atlas amb garanties d'èxit.
D'aquesta sortida, com de les altres d'aquest cicle d'entrenament per a l'Atlas, no hi ha àlbum perquè no vam fer fotos. Per això publiquem aquí una foto d'arxiu, corresponent a l'etapa del GR92 que passa per Sant Mateu.

dimarts, 18 de juny del 2002

BTT Vallensana

Novena sortida d'entrenament per a l'expedició a l'Atlas que tenim prevista per a l'estiu. L'itinerari és fàcil i ja l'hem fet altres vegades: Sant Adrià - Santa Coloma - Montcada - Sant Pere de Reixac - Vallensana - Montigalà - Sant Adrià.
No hi ha àlbum de la sortida.

diumenge, 16 de juny del 2002

BTT Sant Adrià - Massanet

Vuitena sortida d'entrenament per a l'excursió a l'Atlas. Avui es tracta de fer quilometratge, sense gaire desnivell. En total fem 85 km des de Sant Adrià fins gairebé Girona. La ruta és: Sant Adrià - Badalona - Mataró - Calella - Malgrat - Sils -Les Mallorquines (dinem a un restaurant) - Massanet. Tornem en tren des de Massanet.
No hi ha àlbum de fotos; només una foto d'arxiu per il·lustrar aquesta entrada del blog.

diumenge, 9 de juny del 2002

BTT Cardedeu & Canyamàs

foto d'arxiu: Turó de Montcada, maig 2020

Setena sortida d'entrenament per a la sortida en bicicleta a l'Atlas que teníem programada. Com en les sortides anteriors, vam sortir de Sant Adrià i la primera part del recorregut va ser seguint el riu Besòs pel Parc Fluvial de Besòs. Després, passat Montcada, vam pujar a la Carretera de la Roca que vam seguir fins a Cardedeu. Des d'aquesta població vam pujar per superar la Serralada litoral passant al Maresme a Canyamars i finalment baixant fins a Matraó. La tornada la vam fer en tren perquè ja era tard i, a més, la carretera de Mataró és molt perillosa per anar en bicicleta.
No hi ha àlbum de la sortida. Només aquesta foto d'arxiu que vam fer anys després des de les pistes que recorren pel nord la base del Puig Castellar.

diumenge, 2 de juny del 2002

BTT La Roca & Mataró

Sisena sortida d'entrenament per a l'Atlas. L'itinerari és: Sant Adrià - Santa Coloma - Montcada - Montmeló - Montornès - Vilanova del Vallès - La Roca - Òrrius - Argentona - Mataró - Vilassar de Mar. Tornem en tren des de Vilassar.
No hi ha àlbum de la sortida. Només aquesta foto d'arxiu d'una sortida similar.