diumenge, 30 d’abril de 1978

Obrint via al Pedestal del Martell

Havíem d'anar a Oliana a treballar en la nostra via a la cinglera dels Esplovins, però plovia, de manera que tornem però ens aturem a Montserrat i treballem una mica en la via que estem obrint al Pedestal del Martell (via Vidal-Bueno-Alsina). Posem cinc burins a la paret.

diumenge, 23 d’abril de 1978

Escalada als Mollons

Foto d'arxiu: escalant als Mollons, 1972

Una sortida a aquesta escola d'escalada, situada al davant de Capellades, on vam fer la primera sortida històrica d'escalada l'octubre de 1972. Aquesta vegada vam fer dues vies:
  • Roca Llarga, via Normal
  • Primer Molló, via Paret Negra

dissabte, 22 d’abril de 1978

Garraf, intent a la via SAME

Aquesta sortida és de les que mereixen passar a la història, però no pas per haver aconseguit un èxit. La via SAME al Penyassegat de Garraf comença arran de mar, de manera que la forma normal d'iniciar l'escalada és acostar-se amb una barca pneumàtica i començar a escalar des de la barca, enganxant-se a la paret. Nosaltres vam planificar l'operació d'aquesta manera però la realitat va ser molt diferent, L'operació de la barca només és possible quan el mar està en una calma gairebé absoluta, però la mar estava moguda i no vam poder desembarcar. L'única nota positiva és que ens vam lliurar, pels pèls, del naufragi.
La idea de fer aquesta via, com les altres vies que hem fet al Garraf, va venir de la lectura d'un article publicat en el número 663 de la revista Muntanya (octubre de 1972), amb descripció i ressenya de les principals vies de la zona.
Podeu veure aquí l'àlbum escalada a Garaf, amb les fotos de les escalades que vam fer al penyassegat de Garraf entre gener i maig de 1978.


diumenge, 16 d’abril de 1978

Obrint via als Esplovins

Foto d'arxiu: cinglera dels Esplovins

Obrim tres tirades més de la via Alfa-Centauro, que estem obrint a la cinglera dels Esplovins, a prop d'Oliana.

diumenge, 9 d’abril de 1978

Escalada a Agulles

Foto d'arxiu: l'Ou de Colom des de la Bola de la Partió

Escalada a Montserrat, a la regió d'Agulles. Fem dues vies a la zona del refugi:

dissabte, 8 d’abril de 1978

Penyassegat de Garraf. (Sánchez-Reinal)

Una nova escalada a Garraf. Aquesta vegada fem la via Sánchez-Reinal, la més clàssica d'aquesta paret, gairebé tota en lliure amb una roca magnífica. Com sempre, podem gaudir de la visió del mar als nostres peus mentre escalem.
La idea de fer aquesta via, com les altres vies que hem fet al Garraf, va venir de la lectura d'un article publicat en el número 663 de la revista Muntanya (octubre de 1972), amb descripció i ressenya de les principals vies de la zona.
Podeu veure aquí la ressenya de la via.