dimarts, 21 de juny de 2011

Barranco del Mascún

Mascún
Hem tornat al Mascún, el barranc més clàssic de la Sierra de Guara, que hem baixat per quarta vegada, avui en condicions òptimes, amb un bon cabal i amb molt bon temps. Vam sortir dilluns a la tarda per arribar a dormir a Rodellar, en un burgalow del càmping El Puente. A les cinc del matí ens hem posat en marxa per iniciar la llarga aproximació fins a l'inici del barranc. Aquest camí ja és una bona excursió, que recorre alguns dels paratges més interessants de la Sierra de Guara. Comença baixant fins al riu, al costat de la sorgència del Mascún. Després de pujar un curt tram per la llera del riu, el camí s'enfila al costat de la Ciudadela fins arribar als altiplans d'Otín; abans, passa per un bosc de roures centenaris i ens ofereix grans panoràmiques del barranc vist a vol d'ocell. El camí segueix pel costat d'Otin, on hem vist la borda on vam dormir el gener de 1989 i planeja en direcció a Letosa. Finalment un trencall ens porta de baixada fins a l'inici del barranc, al Saltador de las Lañas.
El barranc estava en condicions òptimes. A més, com que era un dia laborable no hi havia les aglomeracions que, de vegades, es formen en els barrancs més clàssics de la Sierra de Guara. Avui anàvem perfectament equipats, de manera que no hem passat el fred que vam passar la primera vegada que vam fer aquest descens ara fa 28 anys. Hem recorregut els difernts sectors del barranc: el Saltador de las Lañas, las Cascadas Peña Guara, los Huertos de Juan, los Oscuros, los Estrechos, el Beso i el Mascún Inferior. Avui el bon cabal ens ha permès fer alguns salts, gaudint encara més d'aquest magnífic barranc. Hem acabat la jornada en bar del càmping El Puente, on l'Albert ens ha convidat amb motiu del seu aniversari.
Aquí teniu la pel·licula, cedida per Produccions JGB per a tots els seguidors d'aquest blog:4 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Qué movimiento telúrico, qué ignota conjunción astral, qué anomalía cósmica ha provocado que enviases un mail a las ¡¡¡23,48 h!!!
¡Réprobo!

J. Rafel Alsina ha dit...

Luis,
Ni te imaginas las cosas de las que somos capaces los sonámbulos ...

Anònim ha dit...

Pero los sonámbulos ... ¿no son los que hacen equilibrios encima de un alambre?

Margarida ha dit...

Crec que s'ha de ser ben valent per endinsar-se en un barranc!

M'agrada la foto del grup. Sou "els 6 magnífics"!!!

Petons