dimarts, 30 de març del 2010

GR10, etapa 52: Le Perthus - Puig Neulós

GR10, Puig Neulós
Le Perthus - Sant Martí d'Albera - Coll dels Tres Termes - Puig Neulós

Penúltima etapa del GR10 que ens ha portat al cim del Puig Neulós, un gran mirador de l'Empordà i el Roselló. El dia estava una mica gris i en algun moment semblava que volia ploure però hem pogut arribar sense problemes. Avui hem fet la maniobra de cotxes amb la bicicleta: he pujat en cotxe al cim del Puig Neulós (1.256 m) per la carretereta de servei de les instal·lacions de televisió; a dalt, he deixat el cotxe i he agafat la bicicleta per baixar a Le Perhus per iniciar l'etapa. En total hi havia uns 1.000 metres de desnivell però la veritat és que no ens han costat gaire de pujar. Des del cim hi ha una gran panoràmica, encara que avui una mica limitada pels núvols, i ja es veia molt proper el mar. Ara només ens queda la darrera etapa, d'unes 7 hores, que ens ha de portar a Banyuls, punt final del GR10.
Aquí teniu la panoràmica circular des del cim del Puig Neulós:



diumenge, 28 de març del 2010

GR10, etapa 51: Les Illes - Le Perthus

GR10
Les Illes - Col du Figuier - col de Priorat - col de Panissars - Le Perthus

Ja falta ben poc per acabar aquest camí de gran recorregut. Avui hem fet una etapa més, curta i fàcil, que ens ha portat fins a Le Perthus. De bon matí hem arribat a Le Perthus, hem deixat el cotxe i hem agafat un taxi de la Jonquera que ja vam contractar ahir per telèfon i que ens ha portat fins al poblet de Les Illes. Com que la etapa era curta, ens ho hem pres amb calma i hem esmorzat al bar dels Trabucaires abans de començar a caminar. El camí passa per diversos colls, no gaire marcats, sempre arran de la frontera i finalment baixa fins al poble de Le Perthus. Ha fet molt bon dia, amb pocs núvols i una mica d'aire i hem completat l'etapa en menys de quatre hores.


diumenge, 21 de març del 2010

Bastiments (2.883 m), amb esquís

Bastiments amb esquís
Una sortida matinal per repetir tot un clàssic de l'esquí de muntanya, el Bastiments (2.883 m) des de Vallter, que ja havíem fet altres vegades. La sortida d'avui era de curset perquè venia en Paco Granés, un nou fitxatge que hem fet. L'objectiu inicial era el Gra de Fajol per la Coma de l'Orri però ja arribant a Ripoll i veient el Puigmal tot pelat hem pensat que la cosa no estaria gaire bé per esquiar. Efectivament, quan hem arribat a la Coma de l'Orri hem comprovar que la part baixa estava ben pelada i, per tant, hem canviat la ruta i hem pensat en pujar al Gra de Fajol però pel Coll de la Marrana. Hem deixat el cotxe a l'aparcament inferior de l'estació d'esquí i hem iniciat la pujada en direcció al Coll de la Marrana. Arribats al coll, hem observat que el Gra de Fajol estava totalment pelat, gairebé sense neu. En canvi, el Bastiments, tot i estar també força pelat, conservava bona part de la gran pala amb un bon gruix de neu, de manera que hem canviat novament la ruta i ens hem decidit pel Bastiments. A mesura que pujàvem s'anava tapant tot de boira però hem arribat al cim sense problemes. La baixada ha estat força bé encara que ens hem hagut de treure els esquís a la part més planera de l'ample Coll de la Marrana.
Avui les fotos no han quedat tan maques con les de la darrera sortida, perquè el dia era més aviat gris i hi havia poca neu. Aquí teniu també la pel·lícula:




dissabte, 20 de març del 2010

GR92: Vallvidrera - Sant Climent (II)

GR92, Vallvidrera
Baixador de Vallvidrera - Collet de Can Sauró - Santa Creu d'Olorda - Molins de Rei - Sant Vicenç dels Horts - Coll de Querol - Sant Climent de Llobregat

Hem repetit aquesta etapa del GR92 amb tota la colla, després de la sortida d'exploració de la setmana passada. Avui el camí no estava tan enfangat pero encara hi havia uns quants arbres caiguts a causa de la nevada de la setmana passada. A les 7 del matí ens hem trobat a Sant Climent de Llobegat, on hem agafat el micro-bus que ens ha portat fins al baixador de Vallvidrera. Des d'allà hem anat resseguint l'etapa, a bon pas perquè era llarga i havíem d'arribar a dinar Sant Climent. Ens hem aturat a esmorzar a Molins de Rei, només vint minuts, i hem tornat a fer camí fins a Sant Climent, on hem acabat la jornada amb un dinar al restaurant el Rincón de la tortilla.


diumenge, 14 de març del 2010

GR92: Vallvidrera - Sant Climent

Baixador de Vallvidrera - Collet de Can Sauró - Santa Creu d'Olorda - Molins de Rei - Sant Vicenç dels Horts - Coll de Querol - Sant Climent de Llobregat

Una etapa més del GR92, que avui hem fet com a avançada de la col·lectiva que farem la setmana vinent. La primera part ha estat una mica incòmoda perquè amb la nevada de la setmana passada han caigut molts arbres, que en alguns punts complicaven el pas. A més, els camins estaven força enfangats. La segona part, des de Molins de Rei ja ha estat més fàcil. L'etapa passa per moltes zones urbanitzades, de manera que no ha estat tan maca com les anteriors però hem superat sense problemes els 25 km de ruta i hem arribat a Sant Climent. Avui, com que només anàvem dos caminadors, hem fet la maniobra de cotxes amb la moto y el cotxe, de manera que hem estat auto-suficients.
D'aquesta sortida no hi ha àlbum perquè hem fet molt poques fotos. La setmana vinent intentarem fer un petit àlbum. De moment només posem la foto de l'entrada per deixar constància gràfica de la sortida.

dissabte, 6 de març del 2010

Pic d'Estanyó (2.915 m) amb esquís

Pic d'Estanyó
Per fi, després d'una primera part de la temporada força estranya, avui hem pogut gaudir plenament de l'esquí de muntanya. L'objectiu triat ha estat el Pic d'Estanyó, situat al bell mig d'Andorra. L'ascensió ha estat fàcil fins al Coll d'Arenes (2.579 m). Allà hem menjat una mica i hem iniciat la segona part de l'ascensió, una llarga cresta, de més de 2 km de llarg, que ens ha portat fins al cim del Pic de l'Estanyó (2.915 m). La cresta no ha estat tan fàcil com ens pensàvem, ja que tenia trams molt aeris, que hem passat amb els esquís pel fil de l'aresta amb grans pendents a banda i banda. El tram final era rocós, de manera que hem deixat els esquís i hem completat l'ascensió a peu. Des del cim el panorama era espectacular, ja que es veia tot Andorra i molt més. Al davant mateix hem vist el Pic de la Sarrera amb la seva gran pala de neu; al darrere, ben a prop, el Casamanya. Més lluny vèiem la Pica d'Estats i la Maladeta. Després de fer les fotos del cim hem iniciat el descens; primer desfent el camí per la part final de la cresta fins al lloc on havíem deixat els esquís i després pels lloms que baixen en direcció Est, on hem trobat unes condicions de neu força bones. Ha estat una magnífica esquiada que ens ha retornat sense problemes al punt de partida.
Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la foto que il·lustra aquesta entrada del Blog. També podeu veure aquí el vídeo de la sortida, cedit per Mountain Films per a tots els seguidors d'aquest blog:



També, tenim també un vídeo de la sèrie Making-off amb l'esquiada del descens, que podeu veure aquí. Finalment, aquí teniu la panoràmica circular des del cim: