diumenge, 30 de setembre de 1979

La Bola de la Partió, VN-Santboiana

La Bola de la Partió
Foto d'arxiu: la Bola de la Partió, novembre 2013

Escalada a Montserrat. Fem la Bola de la Partió per la via Normal-Santboiana; una variant que comença pujant per la via normal fins al peu de la gran bola i continua per la via Santboiana, en artificial desplomat però millor equipada i amb menys desplom que la normal.

dimarts, 18 de setembre de 1979

El Carbassó, VN

Foto d'arxiu: Des del Mirador de la Miranda. Desembre 2013

Escalada a Agulles; fem novament el Carbassó per la via normal i iniciem una nova via al Dàtil, posant un burí a la paret.

diumenge, 16 de setembre de 1979

Obrint via als Esplovins

Foto d'arxiu: Cinglera dels Esplovins

Obrim quatre tirades i mitja de la nova via que estem obrint a la cinglera dels Esplovins, a l'esperó que hem anomenat "de les Orenetes". En aquesta ocasió superem el gran diedre, que serà un dels passos clau de la via.

dijous, 13 de setembre de 1979

El Carbassó, via Normal

Foto d'arxiu: la Saca Gran i l'Agulla de l'Arbret

Escalada a Agulles; fem el Carbassó per la via normal, curta però catalogada de cinquè grau. Per baixar, com que el ràppel és molt dolent, muntem una nova instal·lació aprofitant que portem el material d'obrir vies, ja que, a més d'aquesta via hem vingut per explorar a la recerca de noves vies per obrir.

diumenge, 9 de setembre de 1979

Ascensió al Vallibierna (3.056 m)

Una ascensió clàssica a la vall de Benasc, molt accidentada. El dia abans a la tarda vam arribar a Benasc i vam començar a pujar per la pista de Llosàs. Quan ja estàvem gairebé a dalt, una pedra traïdora ens va fer un forat al càrter del Seat 850. Després de valorar la situació vam decidir baixar sense motor fins a Benasc. Allà no hi havia cap taller mecànic obert però, amb l'ajut del personal de la gasolinera i el lampista del poble, en Toni va aconseguir reparar l'avaria. La reparació va consistir en desmuntar la base del càrter, que tenia un forat, i portar-la al lampista del poble. La reparació que va fer el lampista va ser només per sortir del pas: una soldadura d'estany per tapar el forat que hi havia a la xapa. Després, amb una moral de ferro, vam tornar a pujar per la pista fins a la cabana de Llosàs, on vam dormir.
Al matí vam pujar per la via normal fins al cim del Vallibierna (3.056 m), passant per un avantcim: el Vallibierna Nord (3.030 m). Després vam travessar el pas de cavall per anar a la Tuca de las Culebras (3.051 m), retornant novament al Vallibierna i baixant a Llosàs pe mateix itinerari de pujada.

diumenge, 2 de setembre de 1979

Collet de la Cova, via Pany-Farrera

Una nova escalada al Pedraforca. Aquesta vegada fem la via Pany-Farrera, que puja per la cara nord fins al Calderer. Nosaltres no fem excatament aquesta via sinó que sortim pel collet de la Cova, una variant més popular que la original.