dissabte, 20 de febrer del 2010

GR92: Montcada - Vallvidrera

GR92, Montcada
Montcada - Coll de Montcada - Sant Iscle de les Feixes - Portell de Valldaura - Turó de Valldaura - Turó de la Magarola - Coll de l'Erola - Coll de la Vinyassa - Font d'en Canet - Vil·la Joana - Baixador de Vallvidrera

Hem fet l'etapa barcelonina del GR92, que recorre tota la serra de Collserola, des de Moncada fins al Baixador de Vallvidrera. Hem quedat tot el grup (avui érem 16 !) al baixador de Vallvidrera, on ens esperava el micro-bus que ens ha portat fins al punt de partida, a Montcada. Després d'esmorzar en un bar, hem iniciat la caminada seguit el GR. El trajecte ha estat fàcil, ja que no hi havia desnivells importants, encara que estava tot enfangat a causa de les pluges d'ahir. Al llarg el recorregut hem pogut gaudir de grans panorames en direcció al Vallès, amb el Montseny tot nevat, Sant Llorenç de Munt i Montserrat. Des del Mirador de la Magarola hem vist també la gran extensió urbana de Barcelona. Finalment hem arribat a Vallvidrera i hem acabat la jornada amb una calçotada al restaurant Can Pichurri (sic) de les Planes.


dilluns, 15 de febrer del 2010

Ascensió al Perafita (2.752 m) amb esquís

Pic de Perafita
Aprofitant que, a causa del Carnestoltes, alguns privilegiats tenien festa, hem allargat el cap de setmana aprofitant per esquiar en dia laborable. Hem arribat a l'aparcament de l'estació de fons d'Arànser poc després de les 8 del matí. El termòmetre marcava 10 graus sota zero. La primera part de l'ascensió puja per les pistes de fons però ben aviat hem agafat una drecera pel bosc que talla un bon tros de pista. Hem arribat a les Pollineres, un refugi forestal tancat, i hem agafat una traça ben marcada que ens ha portat als Estanys de la Pera. El refugi també estava tancat, de manera que hem seguit el nostre camí enfilant-nos en direcció al cim. La neu estava mot gelada després de molts dies de fred intens i vent, de manera que ben aviat, quan el terreny s'ha redreçat una mica, hem posat les ganivetes. Hem seguit pujant fins que, al peu de la pala final, el terreny era força dret i la neu molt gelada, de manera que hem decidit deixar els esquís i fer aquest tram final amb els grampons. A poc a poc hem superat la pala i ens hem situat a la carena cimera per on, ja més fàcilment, hem arribat al cim. El dia, que al matí era ben serè, s'havia anat tapant però encara hem pogut gaudir d'una gran panoràmica des del cim abans d'iniciar el descens pel mateix camí de pujada. La part final l'hem fet seguint la pista d'esquí de fons que ens ha portat, molt fàcilment excepte una remuntada d'uns 2 km, fins al punt de partida.
Podeu veure aquí la pel·lícula, que inclou les dues activitats del cap de setmana.



També tenim un parell de vídeos monogràfics de les esquiades de baixada. Són dos vídeos de la sèrie making off: descens del Roc de Madres i descens del Perafita. I finalment tenim aquí la panoràmica circular del cim:



diumenge, 14 de febrer del 2010

Intent al Roc de Madres amb esquís

Roc de Madres
Per a aquest cap de setmana teníem prevista una sortida més llunyana, per terres dels Pirineus Occidentals, però el risc d'allaus era molt alt i hem optat per no anar tan lluny i quedar-nos pels Pirineus Orientals. La proposta era original: el Roc de Madres per la vall de la Castellana, sortint del Coll de Jau, un coll relativament baix a la carretera que va de Prada de Conflent a Puyvalador. Arribar al punt de partide se'ns ha fet molt llarg, ja que hi ha molts quilòmetres i per carreteres petites. A més, hem hagut de posar les cadenes per arribar al coll. Quan ens hem posat en marxa eren les 10'30 i el termòmetre del cotxe marcava -11ºC. El camí puja per un bosc laberíntic on la progressió amb esquís era complicada. A més, en Luis tenia la grip i anava grogui. Tot plegat ha fet que a les dues de la tarda estiguéssim a més d'una hora del cim. Pensant en la tornada força complicada pel bosc i en el ritme que portàvem, hem decidit deixar-ho per a millor ocasió i hem abandonat. Hem retornat al coll i hem anat a dormir a Ur, a can Castelltort.
A l'entrada següent, de l'ascensió al pic de Perafita, podeu veure la pel·lícula oficial però aquí podeu veure un petit vídeo, de la sèrie making off, que recull la baixada amb esquís: