dilluns, 25 de setembre del 2006

Intent al Roc Blanc

Aprofitant un dilluns festiu a Barcelona per la Mercè, hem fet la tradicional sortida de muntanya amb els companys de la feina. Es tractava de fer l'ascensió al cim de Roc Blanc, al Capcir, però el mal temps no ens permet arribar-hi. Arribem només a la cota 2.250 i abandonem quan només ens quedaven 300 m de desnivell. De totes maneres, gaudim dels magnífics paissatges d'aquesta zona, i especialment de l'estany de Laurenti. Dormim a l'hotel Belle Aude, a la població de Matemale, a prop de Formiguera.


diumenge, 3 de setembre del 2006

Gorges de Núria

Gorges de Núria
Per fi hem aconseguit fer el descens d'aquesta gorja, que teníem pendent des de fa força temps. La ressenya de la guia avisa que només és prudent fer aquest descens quan hi ha poc cabal, ja que hi ha algunes cascades perilloses. Fins i tot parla de l'efecte rentadora, produït per la força de l'aigua en una de les primeres cascades. Avui, després d'un mes d'agost força sec, les condicions són òptimes i aprofitem l'ocasió. El cabal és el just per gaudir d'un magnífic descens, molt aquàtic, tècnic i intens, en un entorn insuperable.
El darrer ràpel és el més impressionant. Primer cal fer un flanquejament, assegurats amb un passamà i ajudats amb uns petits esglaons metàl·lics. Després, un ràpel volat de 25 metres al costat d'una cascada, amb caiguda en una badina molt fonda. És el paratge més impressionant de totes les gorges de Núria i ens deixa ben satisfets.