dissabte, 28 de maig del 2005

Barranc del Pas de l'Escalell

Pas de l'Escanell
L'objectiu era l'Afrau del Cortalet, a prop de Bagà, però les prohibicions d'accés ens han aconsellat canviar els plans i venir al Pas de l'Escalell. L'any passat vam desistir de fer-lo a causa del gran cabal, que el feia perillós després d'unes plujes. Ara les condicions són bones. Hi ha poca aigua i el neoprè ens fa suar força però l'entorn del barranc és força interessant. Cap al final del barranc, unes pozas verdinegras ens refresquen una mica. Fem quatre braçades per les aigües pútrides entre ràpel i ràpel.


dissabte, 21 de maig del 2005

Gorja de Sant Aniol

Gorja de Sant Aniol
Les gorges de Sant Aniol són un dels barrancs més interessants. El cabal sempre garantit, la puresa de les aigües i la grandiositat del paisatge fan d'aquesta gorja un objectiu de primera per als barranquistes. Sortim al matí de casa i, després d'una llarga aproximació pels camins ferèstecs de l'Alta Garrotxa, a dos quarts d'una entrem a la gorja. Anem perfectament equipats i amb la moral al màxim. El Salt de la Capa és el punt més característic de les gorges de Sant Aniol. Quan el riu baixa crescut, l'aigua s'obre en aquest salt, com una capa blanca. Avui el cabal és mitjà però el paratge és igualment impressionant. El darrer obstacle és el Salt del Brull; quan el cabal és gran cal baixar pel ràpel de seguretat que va per fora del curs del riu. Nosaltres muntem els dos ràpels i baixem repartits, uns quants per cada ràpel. A baix, els turistes que estan banyant-se i prenent el sol en el riu tenen espectacle gratuït.
Podeu veure aquí un muntatge audiovisual fet amb les fotos del descens per en Joan Guirao:

També podeu veure un vídeo curt amb les imatges més espectaculars del descens d'aquest magnífic barranc:



dissabte, 7 de maig del 2005

Peguera (Berguedà)

Una passejada matinal per estirar les cames per la muntanya. Es tracta, sobre tot, de provar la nova càmera digital que s'ha comprat en Joan. Caminem un parell d'hores pels Rasos de Peguera, passant per sota la Gallina Pelada i arribant al poble enrunat de Peguera, retratant tot el que trobem, i la Nikon D70 supera la prova amb bona nota. Definitivament, en Joan entra a l'era digital.
L'àlbum d'aquesta sortida és de detalls i flors i no pas de l'excursió.