dimecres, 31 de desembre del 2003

Ascensió al Teide (3.718 m)

Una fàcil excursió, ja que el telefèric deixa a menys d'una hora del cim, però que ens permet pujar al cim més alt d'Espanya, el Teide (3.718 m). Fa un dia molt clar i des del cim veiem tota l'illa de Tenerife i les illes veïnes de la Gomera i Gran Canaria.


dissabte, 13 de desembre del 2003

VF de la Morera del Montsant

La darrera sortida de l'any 2003 ens va portar a la Serra del Montsant, on vam fer una via ferrada molt interessant i ben equipada, amb un espectacular pont penjat entre una agulla i el cingle i un parell de trams molt verticals. Vam sortir divendres a la tarda i vam dormir a Poboleda, a una fonda anomenada Popoletum. Al matí, després d'arribar en cotxe al poble de La Morera del Montsant i d'una curta aproximació a peu, vam fer la ferrada i de baixada vam seguir un camí molt singular, passant pel lloc anomenal Balcó del Priorat i baixant pel Grau dels Barrots, un camí amb un petit tram equipat amb ferros en forma de T, que ens va portar de tornada a La Morera del Montsant. Vam tenir oportunitat de veure grans panorames, especialment des del Balcó del Priorat i tot el camí que porta, per una cornisa a mig aire del cingle, al Grau dels Barrots.
Després que nosaltres vam fer aquesta ferrada, va estar tancada un cert temps, sembla ser que per problemems amb el manteniment de la instal·lació. Posteriorment es va obrir novament. Per saber l'estat actual de la ferrata el millor és dirigir-se a l'oficina d'informació del Parc Natural del Montsant, situada a la Morera del Montsant.
Podeu veure l'àlbum clicant sobre la foto que il·lustra aquesta entrada del blog. També podeu veure aquí un petit vídeo, fet amb la màquina de fotos, del pas clau de la via, el pont. Té molt poca qualitat però en aquella època no disposàvem de cap càmera bona de vídeo.