dimecres, 3 d’abril del 1996

GR11 etapa 4: Mas Corbera-La Jonquera

Mas Corbera - Els Vilars - Coll de la Llosarda - Requesens - Coll de l'Auleda - Puig dels Falguers - Santa Llúcia - La Jonquera

Darrera etapa d'aquesta primera expedició al GR-11. La Tramuntana segueix bufant i el camí, traspassant colls i muntanyes arriba a la Jonquera després de passar pel poblet de Requessens, sota el castell del mateix nom. Quan arribem a Requesens el cansament ja es nota a les cares. Sort que a la típica fonda del poblet (és l'única casa del poble), ens serveixen unes llesques de pa amb tomàquet i pernil, i fem una ronda d'aspirines que ens revifen una mica. Després, ja amb la panxa plena, superem el darrer obstacle: el coll de l'Auleda. Poc abans d'arribar-hi trobem les restes d'un avió francès d'extinció d'incendis que es va estavellar aquí fa un parell d'anys. Una placa recorda aquell fet i fa homenatge als pilots que van morir quan ajudaven a apagar un incendi forestal. A la Jonquera, després d'una dura baixada, donem per acabada aquesta primera expedició al GR-11. Han estat quatre etapes que ens han fet conèixer aquestes terres empordaneses de l'extrem oriental dels Pirineus. Tornem a casa contents i mirant el calendari buscant la data per tornar a emprendre la nostra ruta.


dimarts, 2 d’abril del 1996

GR11 etapa 3: Vilamaniscle-Mas Corbera

Vilamaniscle - Sant Quirze de Colera - Mas Corbera

Després de dormir a Vilajuïga recuperem el cotxe i tornem a Vilamaniscle per retrobar el nostre camí. Aquí, el GR-11 comença a endinsar-se en el massís de l'Albera. Comencem a trobar muntanyes. Això ja és el Pirineu! Passem pel monestir de Sant Quirze de Colera, una joia del Romànic. Les cames comencen a notar l'esforç de les tres etapes. A més, la tramuntana característica d'aquestes terres de l'Alt Empordà ens despentina contínuament. En aquesta etapa no hi ha hotel ni fonda. Plantem la tenda de campanya a prop del Mas Corbera, sota una alzina surera. Durant la nit, la tramuntana bufa sense parar contra la nostra tenda, que aguanta com pot el temporal.


dilluns, 1 d’abril del 1996

GR11 etapa 2: P.de la Selva - Vilamaniscle

El Port de la Selva - Sant Pere de Rodes - Llançà - Sant Silvestre de la Valleta - Vilamaniscle

Sortim del Port de la Selva i emprenem la forta pujada fins a Sant Pere de Rodes. Quan arribem cauen quatre gotes però no passa d'aquí. Mengem una mica al costat de la font del monestir i baixem a Llançà Després, per un camí més planer, anem fins a Vilamaniscle. Vilamaniscle, en aquesta època de l'any, és un poble fantasma. No hi ha cap hotel ni pensió ni fonda on dormir. Ni tan sols hi ha un bar obert! Fem auto-stop i aconseguim arribar a Vilajuïga, on hi ha un magnífic hotel on sopar i dormir. L'endemà, un taxi ens retorna a Vilamaniscle per començar la tercera etapa.