dissabte, 10 de maig del 1986

Excursió al Puigsagordi

Vam fer una sortida de convivència amb els alumnes de l'institut. Un cap de setmana en una casa de colònies de Sant Martí de Centelles. Tot i que l'objectiu de la sortida no era específicament fer excursions, vam aprofitar el matí per fer una petita excursió pujant fins al cim del Puigsagordi. Es tracta d'un petit turó defensat per uns cingles, a sobre mateix de Sant Martí de Centelles. El cim és un extens altiplà amn el punt més alt marcat per una bandera. El camí és fàcil, gairebé tot per pistes, i des del cim podem gaudir d'un extens panorama sobre la Plana de Vic.
Justament en els cingles que limiten l'altiplà del Puigsagordi, es va obrir uns anys més tard la via ferrada de les Baumes Corcades, una magnífica via ferrada que després vam fer en diverses ocasions.

diumenge, 4 de maig del 1986

Castell de Rus (2.783 m), amb esquís

Sortida d'esquí a la Vall Fosca. Aquesta vegada completem l'ascensió al Castell de Rus (2.783 m), també anomenat Cap de les Raspes Roies, per la banda de Cabdella: Vall de Riqüerna i Port de Rus. Una magnífica ascensió, amb bona neu. En la pujada al Port de Rus travessem una allau força important. Més amunt hi ha una enorme cornisa, que evitem passant pel costat. D'aquesta sortida hi ha poques fotos, i són en blanc i negre.