divendres, 29 de juliol del 1983

Picos del Infierno (3.083 m)

Des del balneari de Panticosa agafem el camí que porta a los lagos Azules. Des d'allà pugem al collado del Infierno, situat sobre l'estany de Tebarray i comencem a carenar per fer los Picos del Infierno, un gran cim amb tres puntes entre les quals hi ha una cresta estreta, d'una característica roca blanca anomenada la Marmolera del Infierno. En total encadenem quatre cims:
  • Infierno Occidental (3.073 m)
  • Infierno Central (3.083 m)
  • Infierno Oriental (3.076 m)
  • Aguja de Pondiellos (3.011 m)

De baixada patim una relliscada per una congesta i acabem amb unes quantes rascades. Podeu veure l'àlbum de la sortida clicant sobre la foto que il·lustra aquesta entrada del Blog.



dissabte, 23 de juliol del 1983

Barranco del Mascún

El nostre primer descens del barranc del Mascún, el primer barranc "tècnic" que vam fer a Guara. Aquest descens sempre ha estat el més popular de Guara, potser darrere del Vero, més assequible però sense cap dificultat tècnica. Una de les primeres notícies de l'existència d'aquest descens va ser la publicació en el número 700 de la revista Muntanya (desembre de 1978) d'un article amb la ressenya del descens. Com podeu veure a les fotos de l'àlbum, l'equipament que portàvem era també d'època, amb vestit de bany i res més. En aquella època era ben normal i fins i tot ens en rèiem dels francesos que anaven equipats amb vestits de neoprè, una protecció que no estava encara en el nostre equipament però sí una petita balsa neumàtica que, seguint el que deien les guies, vam portar per transportar les motxilles. Hi havia molta gent al barranc (francesos equipats amb neoprè) i en alguna de les cues que es van formar en els ràpels vam passar molt fred. Una petita anècdota és que com que alguns dels membres del grup feia anys que no rapalaven, uns dies abans vam anar a fer pràctiques de ràpel a Montgat. Això va anar molt bé per facilitar i agilitzar les maniobres de corda.


dissabte, 16 de juliol del 1983

Pràctiques d'escalada a Montgat

La setmana vinent hem d'anar a fer el descens del Barranco de Mascún, a la Sierra de Guara. Alguns dels membres de l'expedició fa molt temps que no fan un ràpel, de manera que avui ens acostem a la pedrera de Montgat per fer un parell d'escalades i practicar el ràpel. Es tracta d'agafar confiança i perfeccionar la tècnica per no tenir problemes al barranc.