diumenge, 25 de febrer de 1979

Roca Regina, via Ribes-Vidal

Roca Regina
Foto d'arxiu: la Roca Regina des del Montsec de Rúbies

Vam pujar dissabte a la zona de Terradets i vam fer un bivac en una cova terrosa que s'obria a peu de carretera poc abans d'arribar a la Roca Regina. Al matí vam fer aquesta via, que havíem trobat en un article del Vértex núm 31 (gener-febrer de 1973). La via puja a la Roca Regina, una paret molt popular i plena de vies a la zona de Terradets, però no pel mig de la paret sinó que ressegueix la llarga aresta que limita per la dreta aquest impressionant pany de paret. Són 13 tirades, totes en lliure excepte un parell de passos d'estreps a la desena tirada, i la dificultat és variada. Com que la via va seguint l'aresta, hi ha trams fàcils, de tercer grau, combinats amb tirades molt difícils, que arriben a cinquè superior. La roca és molt bona, com a tota la zona de Terradets, i la via presenta algunes escapatòries que fan que el grau de compromís sigui relativament baix.
Podeu veure la ressenya de la via a l'article que hem enllaçat o clicant sobre la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog.

diumenge, 18 de febrer de 1979

Montsent de Pallars (2.883 m) amb esquís

Foto d'arxiu: el Montsent de Pallars des del Montorroio

Dormim a un apartament de Sort. Al matí, des de l'estació d'esquí de Llesuí pugem amb esquís al Montsent de Pallars (2.883 m). En la part final hi ha una boira tan espesa que no trobem la fita cimera.

diumenge, 11 de febrer de 1979

La Torta & La Trirroca

Foto d'arxiu: la Trirroca i La Torta

Escalada a Montserrat: fem dues vies a la zona alta de la regió d'Agulles:

diumenge, 4 de febrer de 1979

El Gegant Encantat, via Aresta Brucs

Foto d'arxiu: panoràmica des de Sant Jeroni

Escalada a Montserrat, a la zona de Sant Jeroni. Pugem el Gegant Encantat per la via Aresta Brucs.