dimarts, 25 de juliol de 1978

Poc Rodó (2.647 m), via Curset

Foto d'arxiu: Pic Rodó des del Pic del Boc - 2013

Després d'acampar a Carançà, al matí hem fet aquesta ascensió, una escalada no gaire difícil però que ens ha permès gaudir d'una magnífica escalada en terreny granític. Després hem retornat a Núria passant novament pel coll de Noufonts.

dilluns, 24 de juliol de 1978

Acampada a Carançà

Foto d'arxiu: Noufonts i Noucreus des del Puigmal

Des de Núria pugem al coll de Noufonts i baixem per la part francesa fins a Carançà, on plantem la tenda. L'objectiu per demà és el pic Rodó, un clàssic de l'escalada a Carançà.

diumenge, 16 de juliol de 1978

Miranda de les Boïgues, cara Oest

Foto d'arxiu: la fisura de la cara Oest i el Serrat de la Portella

Aprofitant el primer permís del servei militar, anem a escalar a Montserrat, a la regió d'Agulles. Fem la Miranda de les Boïgues per la via de la cara Oest, una via que puja per una fisura descomposta de la cara Oest de l'agulla. La via, que la moderna Guia d'Agulles denomina amb el nom dels seus aperturistes (Carrizosa - Cámara), puja per la cara Oest de la Miranda de les Boïgues per una fisura molt marcada que ratlla tota la paret de dalt a baix. Comença amb una placa fina que cal superar en lliure fins trobar uns burins per progressar en artificial. Ben aviat arribem a la fisura i seguim combinant l'escalada artificial de pitó amb alguns passos en lliure. Fem reunió en una savina i seguim amb la mateixa tècnica fins que sortim en lliure i superem una petita xemeneia final. Al llarg de la via ens cal clavar alguns pitons perquè la via està parcialment desequipada. Encara avui la Guia d'Agulles diu que se n'han fet molt poques repeticions, de manera que es tracta clarament d'una via per a col·leccionistes. La via és tot un repte tècnic. Sort que en el campament militar, aprofitant que estava de cuartelero, vaig entrenar-me una mica...