diumenge, 30 de novembre de 1975

La Inclinada, via Aresta Brucs

Escalada a Montserrat, regió de Tàbor. Fem una única via:
Després pugem al cim de Sant Jeroni, punt culminant de Montserrat, on no havíem pujat mai.

diumenge, 23 de novembre de 1975

La Gorra Frígia, via Mompart

Escalada a Montserrat, a la zona de les Gorres. Fem una via clàssica, que ja hem fet alguna vegada més, i que puja al cim més característic de la zona.

diumenge, 16 de novembre de 1975

Estany del Mamut

Avui tampoc pot ser. Iniciem l'ascensió a la Punta Alta però avui les condicions tampoc són bones. Plou, neva, hi ha boira i, a més, està tot gelat i amb una lleugera però molt incòmoda capa de neu. Arribem fins a l'Estany del Mamut, un curiós estany caracteritzat pel fet de tenir una illa al mig. Aquí decidim abandonar i deixar-ho per a l'estiu.

dissabte, 15 de novembre de 1975

Refugi Ventosa i Calvell

Una vegada més i, com ja és habitual, amb l'objectiu de pujar la Punta Alta, tornem a pujar al refugi Ventosa i Calvell. Sabem que potser la temporada està massa avançada i ja arribem tard, però després de tants intents la Punta Alta és ja una obsessió. Ens instal·lem al refugi i passem la nit esperant que demà la muntanya estigui en bones condicions.

diumenge, 9 de novembre de 1975

La Portella Gran i la Pelada

Foto d'arxiu: La Portella Gran per la cara que mira als Brucs

Escalada a Montserrat, Agulles. Fem dues vies:
La primera via la fem per tercera vegada; és la més fàcil de les vies de la Portella Gran i puja per la cara que mira al Bruc, primer amb tres passos d'escalada artificial i després en lliure. La part final, la superació de la bola del cim, és el pas més estètic de la via; supera un mur molt vertical però amb bones preses, amb escalada lliure (IV+). L'altra via, la Pelada per l'Aresta Brucs, ja l'hem fet moltes vegades i no té gaire dificultat.

dissabte, 1 de novembre de 1975

Refugi Ventosa i Calvell

Un nou intent a la Punta Alta. Pugem al refugi Ventosa i Calvell, un camí que tenim ja molt vist. Dormim al refugi però a la nit neva i al matí fa molt mal temps, de manera que no podem fer res i abandonem.