dilluns, 27 de juliol del 2020

GR5: Tignes-le-Lac - Val d'Isère

GR5: Tignes - Val d'Isère
Hem tornat als Alps, concretament a la Vanoise, per seguir amb el recorregut del GR5, el camí de gran recorregut dels Alps Francesos. L'any passat vam acabar el nostre recorregut a Tignes-le-Lac després de travessar bona part de la Vanoise. Avui, després d'un llarg viatge en cotxe, hem arribat a aquesta estació d'esquí per iniciar la nostra travessia amb una curta etapa per aprofitar la tarda amb un primer contacte amb els camins dels Alps.
Des d'aquest punt de partida, el GR5 es bifurca en dues variants, una que passa pel centre de la Vanoise i pel refugi d'Entre Deux Eaux i l'altra que supera el Col de l'Iseran i baixa per la vall de l'Arc. Nosaltres hem triat aquesta segona variant perquè la primera ja l'havíem recorregut parcialment quan vam fer el Tour de la Vanoise l'any 2013. A més, la variant triada ens permetia pernoctar totes les nits en hotel, evitant el refugis que en època de pandèmia són menys segurs.
Hem sortit de Tignes-le-Lac deixant enrere la concentració de blocs d'apartaments d'aspecte andorrà. El camí s'aixeca sobre el llac, guanyant alçada fins arribar al Pas de la Tovière, on comença un altiplà amb grans vistes. Des d'aquest lloc singular hem pogut veure la vessant sud del Massís del Mont Blanc. També teníem, en primer pla, l'Aiguille de la Grande Sassière, el cim que domina, des dels seus 3.747 metres d'altitud, la vall de Tignes.
Després de fer algunes fotos panoràmiques hem seguit el camí, travessant l'altiplà iniciant la baixada en direcció a Val d'Isère. Ben aviat hem vist aquesta població des de les altures i al cap de poca estona ja estàvem caminant pels seus carrers, per on hem seguit fins al centre de la població on hem donat per acabada l'etapa d'avui.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5: Rosuel -
Tignes - 2019
GR5: Landry -
Rosuel, 2019
GR5: La Balme -
Landry, 2019

PARTICIPANTS

Magda - J. Rafel

DESNIVELL: 360 m
RECORREGUT: 8'5 km
HORARI: 2h
MAPA


BIBLIOGRAFIA: 

PANORÀMIQUES