dissabte, 2 de maig del 2020

Turó del Pollo o Puig Castellar (303 m)

Miranda del Pas del Príncep
Avui, després de llargues setmanes d'inactivitat a causa del confinamet decretat per combatre el Covid19, hem reiniciat les activitats de muntanya amb una sortida fàcil i curta però que en les circumstàncies actuals és el màxim que es podia fer. Teníem un marge curt, de 6 a 10 del matí, i havíem de sortir caminant de casa perquè no es podien fer desplaçaments lúdics en cotxe.
El Turó del Pollo o Puig Castellar és un cim de molt poca altitud (303 m) però per la seva situació té un gran vista sobre la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. També ens ofereix una extensa vista sobre el Vallès i les serres prelitorals. Tot i que ja havíem pujat diverses vegades al Puig Castellar, avui l'ascensió ha estat especial a causa de les circumstàncies actuals.
A les 6 en punt hem sortit caminant de casa, passant pels carrers de Santa Coloma fins arribar al Parc Europa i després hem pujat per l'Avinguda Ramon Berenguer IV fins a la placeta on acaba aquesta avinguda, just al límit entre la trama urbana de Santa Coloma i la muntanya. Hem pujat pel camí de les fonts, passant per la Font del Drapet i la Font de la Bóta fins arribar a l'entrada del recinte arqueològic del poblat ibèric del Puig Castellar. Per allà passa el GR92 resseguint una pista, per on avui semblava que estigués passant el Tour de França.
Hem entrat al recinte, pujant per un caminet que en pocs minuts ens ha portat al cim del Turó del Pollo (303 m). Encara no eren les 8 del matí però ja hi havia alguns excursionistes contemplant el panorama des del cim. Al fons es veia Montserrat, molt clarament, i a l'altra banda es veia la gran ciutat i el mar. Hem fet volar el dron, que també havia estat confinat set setmanes, i hem fet una panoràmica circular:

Després hem iniciat el retorn per una ruta alternativa, baixant en direcció al barri de Les Oliveres, per on hem baixat fins a la zona de Can Zam i després seguint el riu Besòs fins al punt de partida.


ENTRADES RELACIONADES:
Excursió al Turó
del Pollo , 2004
Camí de les
Fonts, 1998
Camí de les
Fonts, 1997

PARTICIPANTS

Magda - J. Rafel

VOL CIRCULAR:


2 comentaris:

manuela ha dit...

Mira!, això de Turó del Pollo, no ho havia sentit mai ... i això que m'he passat 5 anys a Santako...

Blog de Muntanya ha dit...

També s'anomena Puig Castellar; suposo que això sí que et sona. El que passa és que la gent de Santa Coloma l'anomenen així i nosaltres apliquem aquell savi consell: allá donde fueres haz lo que vieres.