dissabte, 14 de desembre del 2019

GR3: Estació del Coll de Pal - Castellar de n'Hug

GR3: Coll de Pal - Castellar de n'Hug
Avui hem completat la tercera etapa del GR3, el Sender Central de Catalunya, amb una etapa d'altura en la qual hem superat el Coll de Pal, el punt més alt de tot aquest GR. En l'etapa anterior estava previst acabar al Coll de Pal però se'ns va fer tard i vam acabar en el pàrquing de la petita estació d'esquí que hi ha a un km del coll, on ens esperava l'autocar. Aviu hem iniciat l'etapa allà on l'havíem acabat el mes passat.
L'inici no ha estat fàcil perquè de bon matí hem comprovat que la web del Servei Català de Trànsit informava que la carretera que puja al Coll de Pal estava tallada en el km 17. Això ens obligava a posar en marxa el pla B, iniciant la caminada en aquest punt i seguint un altre GR que aviat conflueix amb el nostre.
Hem esmorzat al Restaurant La Pineda de Bagà i hem tornat a pujar a l'autocar per acabar l'aproximació motoritzada. La carretera estava força bé i quan estàvem a mig camí hem trobat una màquina lleva-neus que baixava per la carretera. Hem consultat novament la web del trànsit comprovant que la carretera estava oberta en tot el seu recorregut, de manera que hem pogut arribar sense problemes al pàrquing de l'estació d'esquí.
Hi havia força neu pels voltants de l'estació d'esquí, de manera que el primer tram, fins al Coll de Pal, l'hem fet per la carretera i no pel caminet per on va el GR "oficial" que estava totalment tapat per la neu. Grans vistes de la Cerdanya nevada. Passat el coll hem deixat la carretera agafant una petita pista que baixa paral·lela a la carretera. Més endavant hem deixat la pista i, ja gairebé sense neu, hem baixat per uns lloms herbosos sense camí però amb marques de GR. Més endavant hem travessats uns prats amb grans vistes del Pedraforca i hem entrar en un bosc, ja per un bon camí.
Després d'una estona caminant per un magnífic camí de bosc hem arribat a un collet i ens hem aturat a esmorzar. Al cap de poc hem arribat a una pista que, després de travessar el Pla del Conill, arriba al coll de Casa Nova. Hem agafat una nova pista, molt ampla, que baixa per un bosc monumental amb pins, roures i faigs que en aquesta època de l'any són un espectacle de colors.
Hem arribat a la carretera i l'hem travessat per seguir un corriol que puja a l'ermita de Sant Vicenç de Rus, un temple romànic molt ben conservat. El camí puja fins a l'Hostal de les Fonts i, pel camí dels turistes, hem arribat al principal centre d'interès de l'etapa d'avui: les Fonts del Llobregat. Després d'admirar una estona aquest indret singular hem completat l'etapa pujant per un camí turístic amb escales fins a Castellar de n'Hug.
Hem acabat la jornada de senderisme amb un bon dinar a l'Hostal la Muntanya on hem gaudit de la millor cuina casolana de muntanya abans d'agafar l'autocar de retorn a casa.
I aquí tenim un vídeo, recopilatori de dues etapes, entre Alp i Castellar de n'Hug. Ha estat produït per "Graperos productions" i cedit per a tots el seguidors del blog:



ENTRADES RELACIONADES:
GR7: Lilla
Mont-ral, 2018
Puigllançada
1973
Puigllançada
1972

DESNIVELL: +465 m
RECORREGUT: 15,11 km
HORARI: 4h 45

PARTICIPANTS

Ramon, Cati, Carles, Núria, Emilio, Ana G., Jorge, J. Antonio,  Montse, Cristina, Jose, Mònica, Begonya, Paco M., Paco G., Àngela, Maribel, Paton, Isabel, Joan G., Miquel M., Magda, J. Rafel