dissabte, 23 de novembre del 2019

Avenc Jordi Verdiell

Avenc Jordi Verdiell
Avui hem fet una nova exploració subterrània per terres de la Serra de l'Ordal. Hem visitat l'Avenc Jordi Verdiell, una cavitat de curt recorregut però que es mereix una visita per la singularitat del seu pou vertical molt concrecionat i la presència d'excèntriques en algunes de les seves sales.
Hem esmorzat al Coll de l'Ordal i després d'un curt recorregut hem arribat a la capçalera de l'avenc, un forat a terra no gaire gran però enorme en comparació amb el dels Topògrafs que vam baixar fa quinze dies. Cal fer un ràpel d'uns 15 metres per un pou molt concrecionat, potser la part més estètica de l'avenc. A baix hi ha una sala no gaire gran amb concrecions de tota mena. Sembla que tot s'acabi aquí però en un racó de la sala hi ha l'inici d'una gatera, un forat fosc d'aspecte impenetrable. Practicant l'art del contorsionisme hem superat el pas, entrant en una curta gatera que porta a un parell de sales amb algunes petites formacions excèntriques.
Hem tornat a la sala principal i, a l'altra banda de la sala, hem entrat a una segona gatera amb l'entrada encara més estreta que l'anterior. El recorregut també és curt i porta a una petita sala amb concrecions, passant per una zona plena d'excèntriques.
Després de recórrer tots els racons de la cova hem iniciat el retorn remuntant el pou de 15 metres, una maniobra relativament difícil però que amb el material adequat i una mica de tècnica hem superat sense problemes. Ha estat una curta matinal sense complicacions que ens ha permès conèixer nous paisatges subterranis de la Serra de l'Ordal
I aquí teniu la pel·lícula d'aquesta activitat. Ha estat produïda per  Edicions JGB, amb la col·laboració de Quercus Films i Coloms&Coloms Films, i cedida per a tots els seguidors del blog:



ENTRADES RELACIONADES:
Avenc dels
Topògrafs, 2019
Cova des
Fum, 2019
Coves de la
Cerdanya, 2019

PARTICIPANTS

Joan G., Toni, J. Rafel

MAPA


TOPOGRAFIA


L'ÀLBUM D'EN JOAN: fotos

BIBLIOGRAFIA: