dimecres, 10 de juliol del 2019

Refugi San Marco

Rifugio San Marco
Avui, després de la gran jornada de muntanya d'ahir amb l'ascensió a la Civetta, toca fer una etapa de transició. Es tracta de baixar del refugio Adolfo Sonino i pujar al refugi San Marco, al peu del Sorapis, el nostre objectiu de demà.
Hem esmorzat al refugi Sonino, sense presses perquè el telecadira no començava a funcionar fins a dos quarts de vuit. Després hem iniciat la baixada pel mateix camí per on vam pujar dilluns. Avui feia molt bon dia i hem pogut gaudir d'una vista espectacular del Pelmo i, mirant enrere, de la Civetta. Hem arribat a l'estació superior del telecadira i l'hem agafat, baixant fins a Palafavera on teníem el cotxe.
Després de fer algunes compres a Pecol, hem agafat el cotxe per fer el desplaçament fins a la veïna vall de Cadore. Hem arribat a San Vito de Cadore, on hem dinat abans d'iniciar la segona part de la curta etapa d'avui.
La pujada al refugi San Marco és fàcil i relativament curta, unes dues hores, encara que amb força desnivell. Es puja per una pista àmplia i polsosa fins al refugi Scotter-Palatino, que està tancat, i després per un caminet pel bosc que s'enfila fins al refugi San Marco, situat en una gran terrassa penjada. Pel camí hem pogut gaudir de grans vistes del Pelmo i l'Antelao.
El refugi San Marco és molt acollidor. És un edifici antic, de finals del segle XIX i, per tant, carregat d'història. Està en un punt estratègic, entre els massissos del Sorapis i l'Antelao, i per allà hi passen divereses rutes de senderisme. El personal del refugi és molt amable i ens han assessorat molt sobre la ruta a seguir demà, les possibles dificultats i la meteorologia prevista.
La Tania, guardessa del refugi, ens ha parlat també de l'Antelao, un dels nostres possibles objectius. Ens ha explicat que arran de la gegantina esllavissada que es va produir l'agost de 2015, l'ascensió s'ha complicat molt i només és aconsellable a final de temporada, quan ja no queda neu.
Després d'un magnífic, sopar preparat per la mare de la guardessa, hem anat a dormir aviat perquè demà ens espera una nova jornada de muntanya. 


ENTRADES RELACIONADES:
Baixada del
Coldai, 2018
Refugi Quintino
Sella,  2016
Refugi Vittorio
Emmanuele, 2015

PARTICIPANTS

Joan C., Luis, Merche, Sonia, J. Rafel

BAIXADA DE COLDAI:
  • DESNIVELL: -300 m
  • RECORREGUT3 km
  • HORARI: 1 h
PUJADA A SAN MARCO:
  • DESNIVELL: +650 m
  • RECORREGUT4'25 km
  • HORARI: 2 h