dilluns, 8 de juliol del 2019

Ascensió a la Cima di Coldai (2.403 m)

Cima di Coldai
Curta i fàcil ascensió que hem realitzat com a complement de l'etapa inicial de la nostra estada a les Dolomites. Avui el pla previst era arribar al refugi Adolfo Sonino al Coldai, punt de partida de l'ascensió a la Civetta que tenim prevista per demà, però com que hem arribat aviat hem decidit fer aquesta petita ascensió, fàcil però molt interessant pel magnífic panorama que ofereix el cim.
A les 7:03 del matí agafàvem el vol VY6400 amb destinació Venècia. En el mateix aeroport hem llogat un cotxe i després ens hem desplaçat fins a Pecol, una petita població turística situada en el cor de les Dolomites Bellunes, entre els massissos del Pelmo i la Civetta. Hem dinat una mica i, després d'un curt desplaçament en cotxe fins a Palafavera, hem agafat un telecadira que ens ha aproximat al noste objectiu d'avui.
Ja coneixíem aquest camí perquè l'any passat vam pujar al refugi Sonino amb la intenció de fer la Civetta però en aquella ocasió el mal temps ens va fer desistir. El camí fins al refugi és fàcil, no presenta cap problema, i en poc més d'una hora hi hem arribat.
Hem deixat les motxilles al refugi i, amb equipatge ultra-lleuger, hem iniciat l'ascensió a la Cima di Coldai. Hem seguit un dels camins numerats de les Dolomites, el 560, fins a la Forcella Coldai. Allà hem agafat un corriol que en poc temps ens ha portat fins a la Cima di Coldai (2.403 m).
Tot i ser un cim molt fàcil i de poca altitud, l'ascensió ens ha deixat ben satisfets perquè des del cim hem pogut gaudir d'un gran panorama, dominat per les grans parets que cauen des dels cims del Massís de la Civetta. Cap a l'altra banda hem pogut veure alguns dels cims més característics de la zona: el Pelmo, el Sorapis i el Cristallo. Hem fet una panoràmica circular:

Hem estat una estona en el cim contemplant el panorama i després hem baixat al refugi on hem sopat i hem anat a dormir aviat perquè demà ens espera una gran jornada de muntanya a la Civetta. 


ENTRADES RELACIONADES:
VF Averau i
Nuvolau, 2018
Refugi dels
Écrins,  2014
Refugi de
Tête Rouse, 2013

ASSISTENTS

Joan C., Luis, Merche, Sonia, J. Rafel

PANORÀMICA:


DESNIVELL: +580 m
RECORREGUT5 km
HORARI: 2 h 30