dilluns, 22 d’abril del 2019

Camí del Pantà de Sant Llorenç

Sant Llorenç de Montgai
Una excursió curta i fàcil, ideal per fer-la amb nens. L'itinerari complet fa la volta a la part final del Pantà de Sant Llorenç, des del Pont d'Escalera fins a la Presa. És un itinerari circular d'uns 8 km però hi ha una part que va per carretera i nosaltres hem preferit deixar de banda la carretera i fer únicament la part que recorre camins de muntanya.
Hem iniciat la nostra caminada al Pont d'Escalera, el punt on la carretera que ve de Camarasa travessa el pantà aprofitant un estretament. El camí, ben marcat, ressegueix la riba del pantà amb lleugeres pujades i baixades pero sense cap desnivell mínimament important. Comença superant dos estreps rocosos que baixen del Monteró (Corna de Gelis). Després el camí segueix la vora del pantà a certa distància travessant boscos de ribera i alguna pineda fins arribar a la presa de Sant Llorenç. Poc abans hem travessat un torrent amb una passera de fusta.
El camí completa el seu recorregut travessant la presa per sobre del mur. A l'altra banda, un ample camí ens porta directament al càmping La Noguera, una magnífica instal·lació, molt acollidora, ideal com a base d'operacions per a les moltes excursions que es poden fer per aquesta part de la Noguera. 


ENTRADES RELACIONADES:
Camí de les
Valls, 2018
Castell de l'
Eramprunyà, 2017
Cova Simayna
i Montcau, 2016

PARTICIPANTS

Juan, Maria, Mariona, Jan, Magda, J. Rafel

DESNIVELL: 125 m
RECORREGUT: 5'5 km
HORARI: 2 h
MAPA: