divendres, 13 de juliol del 2018

Caldeirao Verde i Caldeirao do Inferno

Pico Areeiro y Pico Ruivo
La levada del Caldeirao Verde és una de les més populars de Madeira, al mateix nivell que la de les 25 Fontes que va ser la primera que vam recórrer a l'illa. Avui, darrer dia d'estada a Madeira, hem volgut arrodonir les nostres jornades d'activitats a l'illa atlàntica recorrent aquest camí.
El dia era plujós però, equipats amb les capelines, hem iniciat de bon matí la caminada des de la Casa das Queimadas. El camí està perfectament senyalitzat i molt ben condicionat, amb trams empedrats i proteccions a les zones d'estimballs. És molt fàcil de seguir perquè no té gairebé pendent, tot i que avui la pluja feia relliscosos alguns trams del camí. Al llarg del recorregut fins al Caldeirao Verde hi ha fins a quatre túnels de diverses llargades, el més llarg de gairebé 200 metres.
Una pluja intermitent ens ha acompanyat durant tot el trajecte fins que hem arribat al Caldeirao Verde. Es tracta d'una cascada amb un petit llac format al seu peu, en un indret de verdor intensa i molta humitat, especialment avui sota la pluja. Hem estat una estona en aquest lloc singular abans d'iniciar la segona part del nostre recorregut.
El Caldeirao do Inferno és un altre indret singular. És un engorjat estret, relativament proper al Caldeirao Verde. Hem seguit caminant una estona per la levada fins que l'hem deixat per agafar un camí amb forta pujada que ens ha portat a la levada superior. Seguint aquesta segona levada hem arribat, després de passar alguns túnels, al Caldeirao do Inferno. La levada segueix molt més enllà però nosaltres hem donat per acabada aquí l'excursió perquè calia tornar al punt de partida per recuperar el cotxe.
Aquí teniu un vídeo amb un resum d'aquesta excursió:




ENTRADES RELACIONADES:
Cala de Ses
Baladres, 2015
Excursió a Es
Campvell, 2014
Excursió a Forn
des Saig, 2013

DESNIVELL: 200 m (aproximat)
RECORREGUT: 16'5 km
HORARI: 5 h (comptant aturades, anar i tornar)
BIBLIOGRAFIA: