dissabte, 23 de juny del 2018

Torrent de la Corba

Torrent de la Corba
Hem tornat per tercera vegada al Torrent de la Corba, tot un clàssic del barranquisme, amb passos espectaculars i avui força aquàtic. Hem volgut aprofitar que després d'una primavera molt plujosa el torrent baixa amb un bon cabal, fent molt interessant aquest descens.
Hem arribat a Bruguera i hem pujat per la pista del Coll de Jou fins al punt de partida de l'aproximació. En pocs minuts hem arribat al llit del Torrent Roig (aquest és el nom oficial segons els mapes) i hem iniciat el descens, que comença obert i sense ressalts. Al cap de poc el torrent es va tancant i després d'un passadís d'altes parets hem arribat  a la instal·lació del primer ràpel. En total hi ha deu ràpels, a més d'alguns ressalts i tobogans. Ens hem equipat i hem iniciat el descens.
Els petits gorgs que en la nostra primera visita al torrent estaven secs avui eren ben plens, de manera que el descens ha estat força aquàtic i refrescant. Després de sis ràpels sense massa complicació hem arribat al pas clau d'aquest descens: tres ràpels llargs encadenats, en un indret molt engorjat. El primer baixa per una rampa, passa pel característic pont natural i acaba en el balconet, el punt més singular del Torrent de la Corba. El segon ràpel té una sortida espectacular quan hem de passar per sobre de la barana de pedra del balcó per iniciar el ràpel amb una maniobra acrobàtica. Superat el pas del balcó, la resta del barranc ens ha semblat ja molt fàcil.
Hem completat el descens i hem arribat al punt de retorn, marcat amb un rètol de fusta clavat en una roca. El retorn no és fàcil perquè comença grimpant per una canal amb l'ajut d'uns cables d'acer. Després, un caminet poc marcat però amb algunes fites disperses ens ha portat fins a una pista per on hem arribat al punt de partida per recuperar el cotxe.
Ha estat una interessant matinal barranquista que ens ha deixat ben satisfets. Hem acabat la sortida fent un aperitiu en el Bar Gusi de Ribes, abans de tornar a dinar a casa.
Aquí teniu el vídeo d'aquesta sortida, avui de producció pròpia i amb escenès inèdites del ràpel del balconet gravades amb el dron:




ENTRADES RELACIONADES:
Torrent de la
Corba, 2013
Salt del
Grill, 2005
Torrent de la
Corba, 2003

ASSISTENTS:


Joan C. - Toni - J. Rafel

MAPA:


En vermell: itinerari d'aproximació; en blau, itinerari de retorn