diumenge, 6 de maig del 2018

La Cova del Cabrit i la Cova de l'Arcada

Cova del Cabrit - Cova de l'Arcada
Avui hem fet una petita excursió matinal per Montserrat. La climatologia no donava per a més però hem volgut fer aquest petit recorregut montserratí malgrat que la pluja ens ha acompanyat durant bona part del recorregut. La idea inicial era fer alguna activitat amb certa dificultat tècnica però la pluja ens ha fet descartar els ràpels, les vies ferrades i els camins equipats, de manera que ens hem conformat amb aquesta passejada matinal.
Hem sortit del Clot del Tambor, just al costat de la masía del Castell, i hem iniciat el recorregut pujant fins a la Cova del Cabrit, situada sota la Proa, un esperó montserratí on hi ha obertes diverses vies d'escalada. Quan portàvem pocs minuts caminant ha començat a ploure, una pluja fina però persistent que ens ha acompanyat en la nostra pujada. La cova està condicionada per fer-hi bivac i l'extraplom de la bauma està equipat amb preses artificials, com un petit rocòdrom.
Hem esmorzat aixoplugats a la Cova del Cabrit mentre a fora seguia plovent. Al cap d'una estona ha afluixat la pluja i hem aprofitat per fer el segon tram del nostre recorregut. Un camí planer ens ha portat en poca estona fins a la Cova de l'Arcada, un indret realment singular amb una cova de poca fondària però coberta per una gegantina arcada de pedra.
A la Cova de l'Arcada ens hem entretingut una estona fent volar el dron per prendre unes imatges de la cova des de l'aire. Hem tingut sort perquè la pluja ens ha donat una petita treva i hem pogut captar unes imatges espectaculars de la cova i el seu entorn.
Hem tornat enrere uns metres fins trobar el camí que baixa pel Torrent del Tambor. És un camí fàcil que baixa suaument per la llera del torrent. Només hi ha una petita singularitat quan passem al costat de la Roca del Tambor i l'Agulla del Camí. Després el camí és ben planer fins al punt de partida on hem recuperat el cotxe.
Aquí teniu el vídeo de la jornada amb les escenes aèries de la Cova de l'Arcada. Ha estat produït per Edicions JGB i cedit per a tots els seguidors del blog:




ENTRADES RELACIONADES:
Torrent de les
Grutes, 2013
Escalada a la
Cajoleta, 2010
Joc de
L'Oca, 2005

ASSISTENTS:
Joan G. - Merche - Rafel - J. Rafel
DESNIVELL: 300 m
RECORREGUT: 3'4 km
MAPA:


2 comentaris:

karles ha dit...

Com a complement de la sortida val la pena a l'arribar a la bassa, anar cap a la dreta vers el clot i balma del Boixar i tornar (es pot fer a peu de les vies d'escalada).
...i a naltros l'enllaç vers la cova de l'arcada no ens va semblar "planer" -potser varem errar el corriol...-.

Blog de Muntanya ha dit...

Moltes gràcies pel comentari. Pel que fa a l'enllaç amb la cova de l'Arcada, potser sí que no és planer però després de pujar la part inicial fins a la cova del Cabrit, amb fort pendent, això ens va semblar planer. En tot cas el desnivell és suau.