dijous, 20 de juliol del 2017

GR1: Hostal Roig - Benavent de la Conca

Hostal Roig
El dia que vam fer aquesta etapa del GR1 amb tota la colla de caminadors, al desembre de 2015, la Magda no va poder venir. Era una assignatura pendent que havia de recuperar i avui, aprofitant les vacances d'estiu, hem vingut a fer la recuperació.
Aquesta era una de les etapes més curtes del GR1 i la primera vegada la vam completar en poc més de quatre hores. Avui l'hem fet gairebé amb el mateix horari, tot i la forta calor que fa al juliol per aquestes terres. Hem tingut sort perquè estava una mica núvol i, malgrat que la calor era forta, no ens ha tocat gaire el sol de foc que escalfa habitualment el Montsec al juliol. 
No hem matinat gaire perquè la caminada era relativament curta i ja estàvem mentalitzats per passar calor. A més, hem dormit a l'Hostal del Llac, a Terradets, i no ens volíem perdre el magnífic esmorzar que donen en aquell punt estratègic al peu del Montsec. Hem deixat el cotxe a l'Hostal Roig i hem iniciat la caminada, fàcil i sense complicacions encara que molt poc marcada. Entre camps i boscos hem anat completant la caminada fins al Port de Comiols i després fins al poble de Benavent de la Conca.
Hem tingut alguns entrebancs relativament importants: sembla ser que a l'hivern va caure una nevada intensa de neu pesada i humida i això va fer caure uns quants arbres. En diversos punts hem trobat el camí tallat per arbres caiguts i això ens ha obligat a sortir del camí o grimpar pels troncs per superar els obstacles. 
Finalment hem arribat a Benavent, on ja ens esperava el taxi que havíem demanat per telèfon per retornar-nos a l'Hostal Roig on teníem el cotxe. Després hem baixat fins a Vilanova de Meià i hem dinat al bar dels escaladors (Casa Cirera) abans de tornar a casa. 
Avui no hi ha àlbum perquè hem fet poques fotos però hem enllaçat l'àlbum de la sortida "oficial" del grup del GR del desembre de 2015.


ENTRADES RELACIONADES:
GR1: Congost de
Montrebei, 2015
Matadepera - 
Montserrat, 2013
BTT Montsec de
Rúbies, 1995

ALGUNES FOTOS: