dissabte, 10 de juny de 2017

GR1: Els Masos - Sant Martí d'Empúries

Amb aquesta etapa, la vintena, hem completat avui el GR1, un camí de gran recorregut anomenat també camí històric, que va des d'Empúries fins a Finisterre. Al llarg dels dos darrers anys hem completat, amb una etapa cada mes, el sector català d'aquest camí des del Pont de Montanyana, al límit d'Aragó, fins a Sant Martí d'Empúries. Avui hem iniciat la caminada al veïnat dels Masos de Llampaies, on vam acabar l'etapa anterior. Ha estat una llarga caminada entre camps de conreu i alguns sectors de bosc, per terres empordaneses. Hem passat per diversos poblets i per dos pobles una mica més importants: Camallera i Viladamat. Els camps de cereals estaven ja a punt per a la collita, donant una tonalitat groga al paisatge que hem anat recorrent. Tot el trajecte ha estat per pistes i algun petit tram de carretera, sense desnivell i sense cap dificultat. Finalment hem arribat a Sant Martí d'Empúries on acabava el nostre camí. Tal com estava previst, no hem acabat aquí sinó que hem baixat a la platja per remullar-nos donant per acabat el GR.
Aquesta vegada no hem dinat en un restaurant, com és habitual amb aquest grup, sinó que hem menjat de carmanyola. Després ens hem allotjat al proper alberg de joventut, ja que al vespre teníem programada una reunió per concretar el projecte del proper curs i després una festa a la platja amb coca i rom cremat.
I aquí teniu la pel·lícula d'aquesta etapa, la darrera del GR1. Ha estat produïda per Edicions JGB i cedida per a tots els seguidors del blog:
TOTES LES ETAPES DEL GR1:
1: Corçà
2: Palanca d'Àger
3: Hostal Roig
4: Benavent
5: Pallerols
6: La Valldan
7: Odèn
8: Sant Llorenç
9: Pont de Llinars
10: L'Espunyola
11: Gironella
12: Prats de Ll.
13: Alpens
14: Ripoll
15: C.Repunxó
16: Oix
17: Besalú
18: Melianta
19: Els Masos
20: Empúries
TOT el GR1

ASSISTENTS: Ana G. - Àngela - Paco G. - Cristina - Jose - Manel - Elisabet - Jaume - Isabel - Joan G. - Miquel M. - Teresa - Maribel - Mònica - Miquel B. - Carlos -  Cati - Ramon - Roser - Marta - Guille - Inma - Jorge - Montse - Carlitos - Joan C. - Victoria - JR - Magda (en total 29 caminadors)
DESNIVELL: +186 m, -402 m
RECORREGUT: 20'94 km.
HORARI: 5 h
VISTA AMB DOARAMAveure