dissabte, 18 de febrer del 2017

GR1: Can Repunxó - Oix

Oix
Una etapa més, la setzena, del GR1. Avui hem recorregut camins entre boscos a cavall del Ripollès i l'Alta Garrotxa. El punt de partida ha estat Cal Repunxó, on vam acabar l'etapa anterior. L'autocar ens ha deixat en el pàrquing del restaurant, desert a aquella hora del matí. Hem iniciat la caminada per la carretera de Camprodon però ben aviat hem deixat la carretera prenent una pista a la dreta que ens ha portat pel bosc, evitant la carretera molt transitada, fins a Sant Pau de Segúries. Hem sortit del poble per una pista i hem enllaçat amb la petita carretera que porta a l'Hostal de la Vall del Bac. Hem recordat les dues etapes del GR83 amb final o inici a l'Hostal de la Vall del Bac. En aquelles ocasions vam haver de llogar dos autocars petits perquè un autocar normal no podia passar per aquesta carretera. Al cap de poc hem passat al costat de la gran masia del Mariner, avui convertida en allotjament rural (mireu la història d'aquesta masia a l'apartat "més informació"). Hem seguit un bon tram de carretera, sense trànsit, i més endavant hem tallat pel dret per evitar un parell de ziga-zagues de la carretera. Més endavant hem tornat a deixar la carretera per seguir una pista entre el bosc per on hem recorregut la major part de la Vall del Bac a certa alçada evitant la carretera. Hem anat a parar a l'ermita de la Mare de Déu dels Àngels des d'on una curta baixada ens ha portat fins a l'Hostal de la Vall del Bac on el nostre GR es creua amb el GR83 que vam completar fa uns anys. Hem seguit per una pista fins al coll de Toralloles; hem seguit en lleugera baixada fins al Coll Marcer on hem trobat la gran pista que porta directament a Oix. Abans d'arribar, però, hem trobat un darrer obstacle imprevist: la pista travessa la Riera d'Oix per un gual de ciment. Avui la riera baixava amb força cabal després de les darreres pluges i ens hem hagut de descalçar per travessar la riera a gual. No tothom s'ha descalçat perquè algunes persones han utilitzat altres estratèguies de vadejament fluvial. Finalment hem arribat al final de l'etapa, que no era el poble d'Oix sinó el càmping La Soleia, poc abans d'Oix, on ens esperava l'autocar, i hem tancat la jornada amb un bon dinar en el restaurant del càmping; un menú amb gran varietat de plats i a molt bon preu.
I aquí teniu un vídeo, recopilatori de les dues darreres etapes del GR (15 i 16) entre Ripoll i Oix. Ha estat produït per Edicions RGB i cedit per a tots els seguidors del blog:



ENTRADES RELACIONADES:

GR83: Coll
Golofreu, 2012
GR83: Vall del
Bac, 2012
BTT per la
Garrotxa, 1988

ASSISTENTS:  Agnès - Lluis - Emilio -  Ángela - Cristina - Jose - Elisabet - Jaume - Inma - Isabel - Joan G. - JR - Magda - Miquel M. - Teresa - Maribel - Mercè - Miquel B. - Mònica - Carlos -  Cati -  Ramon - Jorge - Marta - Montse (en total 25 caminadors)
DESNIVELL: +595 m, -1.092 m
RECORREGUT: 22'26 km.
HORARI TOTAL: 6 h 22 min. (aturats 40 min)
EL MARINER DE SANT PAU: avui que hem passat per Sant Pau de Segúries i al costat de la masia del Mariner, he recordat un relat curt d'un autor prou conegut, Mossèn Cinto Verdaguer, titulat El mariner de Sant Pau. Llegiu-lo ! 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Cómo te vean las feministas, te crujen por machista.

Blog de Muntanya ha dit...

Encima eso.....