dissabte, 14 de febrer del 2015

Camí dels Bons Homes: Bellver - Guils

Camí dels Bons homes
Cinquena etapa del Camí dels Bons Homes, entre Bellver de Cerdanya i Guils. Es tracta d'una variant del Camí original, que evita el pas per la Portella Blanca d'Andorra que en aquesta època de l'any està ben nevada i no és practicable per als senderistes. L'autocar ens ha deixat de bon matí a Bellver i hem esmorzat una mica abans d'iniciar la llarga caminada. L'etapa d'avui era de gairebé 25 km i poc menys de 1.300 metres de desnivell. Sortint de Bellver hem fet una forta pujada per un caminet que talla diverses vegades les llaçades de la carretera d'Ordèn i Talltendre. Hem arribat a Ordèn, el primer poble del nostre recorregut i, sense aturar-nos, hem sortit en direcció a Éller, el segon poble del nostre camí. Aquest sector del camí era força obac i hem trobat trams nevats i algunes plaques de gel. Hem passat Éller i hem seguit en direcció a Meranges per un camí amb força neu i més plaques de gel. Des de Meranges el camí puja fins al Coll de Posa i segueix per diverses pistes i camins flanquejant els diferents lloms de la muntanya que baixen del Puigpedrós. En alguns trams el vent havia acumulat la neu formant un bon gruix, que ens ha complicat alguns passos. Hem passat per sota i ben a prop del refugi lliure de la Cabanella. Des d'aquí ja és gairebé tot baixada, per pistes i camins amb un gran panorama de la Cerdanya i les muntanyes que l'envolten, fins a Guils. El dia ha estat gris i força núvol; fins i tot en algun moment han caigut espurnes de neu però ha estat ben poca cosa i hem arribat sense problemes però amb força retard al punt final de l'etapa, a Guils de Cerdanya. Com és habitual a les sortides d'aquest grup, hem acabat la jornada amb un bon dinar al restaurant El Picarol. El trinxat de la Cerdanya, les patates emmascarades i les faves ens han revifat després d'una etapa tan llarga i dura. I per acabar la festa, els dos caminadors que celebraven el seu aniversari (Isabel i Jaume) ens han convidat a una copa de cava.
Aquí teniu una pel·licula amb un recopilatori de les cinc primeres etapes del camí dels Bons Homes. Ha estat cedida per Edicions JGB (Muntanyes i Paistages) per a tots els seguidors del blog:


ENTRADES RELACIONADES:
Intent a la
Carabassa, 2014
GR11: Puigcerdà
- Malniu, 1997
Puigpedrós amb
esquís, 1984

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Una duda tenebrosa ¿Qué era lo que enmascaraba las patatas?

Blog de Muntanya ha dit...

Pero Luis,

¿no tienes la wikipedia? Las patatas enmascaradas son una especialidad culinaria propia de zonas de montaña, especialmente la Cerdanya. Es un plato muy simple; hasta yo sería capaz de hacerlo. Son patatas hervidas mezcladas con butifarra negra. Se chafan las patatas con la butifarra negra y el negro de la butifarra enmascara el blanco de las patatas.... Delicioso, especialmente después de andar ocho horas. Pruébalo.

Anònim ha dit...

Es que yo, que soy muy simple, lo único enmascarado que conozco son los superhéroes (de la Marvel) o El Zorro.

Jaume ha dit...

Com estaria el pas de la Portella Blanca?.
Com molt bé dius, el dia gris i força núvol, però s'obre una clariana de sol per esmorzar i unes guspiretes de neu que li dóna encant.
Variades vistes panoràmiques, poblets amb encant fan que les 8 hores resultin agradables. Un llarg passeig trsnpirinenc.

Blog de Muntanya ha dit...

el pas de la Portella Blanca devia estar magnífic ... per passar-hi amb esquís.