dissabte, 17 de maig del 2014

Costabona i Roca Colom

Costabona
El grup de caminadors del GR ha fet avui una sortida una mica diferent. Aprofitant que ja fa calor i la neu ha reculat molt, hem anat a fer un parell d'ascensions pels Pirineus Orientals. Des del poble d'Espinavell, a prop de Molló, hem pujat per una pista en molt bon estat fins a un coll, a 1.905 metres, al costat mateix de les Roques d'en Marcer. Des d'aquí ja es veia, ben proper però molt amunt, el Costabona, un cim arrodonit que des d'aquí es veu fàcil. Un caminet, algunes fites i les marques d'una variant del GR11 ens han anat guiant muntanya amunt, carenant pel llom més marcat de la muntanya amb un gran panorama. Hem arribat al cim del Costabona (2.446 m) i ens hem aturat una estona a contemplar el paisatge. Per una banda es veia el Canigó i per l'altra banda les muntanyes d'Ulldeter i Núria. Hem fet algunes fotos de cim i una panoràmica circular:

Hem baixat en direcció al Coll de Pal i ens hem aturat a esmorzar. El dia era molt bo, encara que passaba un airet força fred. Per itineraris diversos hem arribat tots al Roca Colom (2.507 m), mentre el dia es començava a ennuvolar. Malgrat tot, el panorama era espectacular, amb noves perspectives del Massís del Canigó i les muntanyes d'Ulldeter i Núria. Hem fet una nova foto de cim i la panoràmica circular:

Amb el cel ja força tapat hem iniciat el descens en direcció al Coll de Pal, seguint el camí directe. Des del coll, un camí ben marcat ens ha portat en direcció al llom per on havíem pujat al Costabona pero encara hem tingut algunes incidències: el camí quedava tallat per tres congestes consecutives, força dretes i amb la neu una mica dura. Com que era perillós travessar-les directament hem remuntat per passar-les per dalt; ens hem complicat una mica però hem evitat el perill. Hem retrobat el camí de pujada i, ja sense cap problema, hem retornat al coll on havíem deixat els cotxes. Com sempre, hem acabat la jornada amb un bon dinar. Aquesta vegada hem anat al restaurant can Baral·la de Sant Pau de Segúries.


ENTRADES RELACIONADES:
Roc Colom,
amb esquís, 2001
Del Costabona
 a Núria, 1974
Setcases -
Marialles, 1973

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ya se ve que el único track que nunca, nunca, perdéis es el del restrackurante.

Blog de Muntanya ha dit...

Con este grupo es inevitable. Siempre acabamos en el restaurante....

Jaume ha dit...

Molt maques aquestes fotos, i a més jo hi surto, doncs sovint estic a la cua del grup, i sembla que no hi participi.
Guardem un molt bonic record d'aquest dia, i la jornada força fàcil i panoràmica. I les congestes, l'aventura del dia.
Estem reflexionant i llegint l'etapa del mes de juliol.
Una abraçada
Jaume

Blog de Muntanya ha dit...

Molt bé però no reflexioneu tant. Apunteu-vos a la sortida del Vallhivierna. Us agradarà.