dissabte, 23 de novembre del 2013

Candasnos - Bujaraloz

Monegros, Candasnos
Candasnos - Peñalba - Bujaraloz

Avui hem fet la segona etapa de la nostra travessia dels Monegros, dotzena etapa del camí de Sant Jaume. L'etapa era fàcil, planera i no massa llarga, tot i que hem trobat un obstacle inesperat: el vent. Un vent fort i persistent que ens venia de cara i que a la part final del nostre camí ens ha complicat una mica les coses. De bon matí, després d'un llarg viatge en autocar, hem arribat al restaurant Cruzanzana, poc abans de Candasnos, on vam acabar l'etapa anterior. Hem esmorzat una mica allà mateix abans d'iniciar el camí, que segueix la mateixa tònica que l'etapa anterior resseguint el gran altiplà dels Monegros gairebé tot per pistes. Hem travessat el poble de Candasnos i hem seguit una Cañada Real, paral·lela i a poca distància de la carretera. Més endavant hem deixat la pista per seguir un camí enfangat per on aviat hem arribat al punt més singular de l'etapa d'avui: el Meridià de Greenwich. Efectivament, el meridià 0 passa per aquest indret solitari i, per tenir un record d'aquest punt singular, hem fet la foto de grup. Per fer-la hem hagut d'apartar-nos una mica del camí, que aquí és un corriol enfangat, i pujar una mica en direcció a la carretera fins trobar un lloc on fer la foto, justament sobre el meridià 0. Hem arribat a Peñalba i ens hem aturat a esmorzar. El vent, que ja bufava força des del principi, ha anat augmentant i ara ja era molt fort. Després d'esmorzar hem sortit del poble per una pujada per superar els petits turons que envolten el poble. Des de dalt hem pogut veure,  molt lluny, les muntanyes nevades dels Pirineus. Es veien moltes muntanyes però molt llunyanes; només hem pogut distingir el Cotiella, les muntanyes de Candanchú i la Penya Oroel. La part final del trajecte, una pista asfaltada orientada a l'oest, ha esta la part més dura del camí perquè el vent, cada vegada més fort, ens venia de cara dificultant la marxa. Finalment, però, hem arribat a Bujaraloz i hem acabat la jornada amb un dinar al bufet lliure del Restaurante Español, on ens han fet el descompte especial per a pelegrins.


ENTRADES RELACIONADES:
BTT Gallocanta
2004
Cotiella amb
esquís - 2009
BTT Llitera
2003

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Y decías que no iba a hacer mucho viento...

Blog de Muntanya ha dit...

Pues las previsiones eran que el viento estaría entre 20 y 0 km/h pero me parece que por lo menos había viento de 41 km/h. De todas maneras hemos superado la etapa sin problemas en el tiempo previsto.

Jaume ha dit...

Totalment d'acord... el fort vent, el meridià 0 i l'arribada a la província de Saragossa les característiques d'aquesta etapa. I com sempre... l'alegria i el bon ritme.
Ara bé.. et falten fotos!!!!. Cap foto de Bujaraloz i dels seus voltants. Què tenies fred i no clicaves?

Blog de Muntanya ha dit...

Jaume,

no hi ha fotos de Bujaraloz perquè les faré el proper dia a la sortida.
Quan vaig arribar tenia gana i no volia entretenir-me fent fotos mentre els "triperos" de la colla saquejaven el buffet lliure. No volia trobar-me que quan arribés només quedés en el buffet una fulla d'enciam i una oliva.

Jaume ha dit...

De fet no hi ha quasi fotos des de Peñalba fins a Bujaraloz. Què pretens recular la propera etapa?.
Comparteixo que som una colla de golafres i un mal negoci pels buffets lliures!!!. I per cert... molt menjar i molt bo!!!. Em diuen que algú amb “va segrestar momentàniament” uns ous ferrats amb unes patates fregides, que estaven boníssimes.
Per cert.. les fotos amb el clàssic nivell!!!