diumenge, 16 de juny del 2013

La Coma dels Naps i el Montgròs

Coma dels Naps
Hem fet una sortida matinal a Montserrat en un dia de molta calor. Es tractava de pujar pel torrent de la Coma dels Naps (també anomenat Coma Baixa), una canal equipada amb algunes cordes fixes i passamans que acaba sota el Cilindre, al Bassal dels Avellaners. Ja havíem fet aquest recorregut dues vegades (El 2003 i el 2004) però avui hem completat el recorregut amb l'ascensió al Montgròs i la baixada per la Canal del Migdia i el Camí dels Francesos. De bon matí hem arribat a Can Jorba en cotxe i hem iniciat l'ascensió. Hem seguit la pista fins que acaba en un camp d'oliveres. Sense camí, una mica per intuïció i resseguint la vora dels camps, hem arribat a una fita gran que marca l'inici del camí. Hem passat pel Pou de l'Estevet, un avenc de boca petita, i després muntanya amunt seguint les fites fins a enllaçar amb el Camí del Cabrit que ens ha portat en pocs minuts al Torrent de la Coma dels Naps, just a sota de l'Agulla Fina. Aquí han començat les dificultats: uns quants murs que calia superar amb l'ajut de les cordes fixes i el característic pas de la Poza Trampa, avui plena d'aigua dificultant la maniobra de superació del petit mur que la tanca. Finalment hem arribat al Bassal dels Avellaners, ple d'aigua i amb un parell de salamandres fent natació sincronitzada. A partir d'aquí ja tot era caminar fins al coll del Montgròs. Hem pujat al cim i ens hem aturat a menjar una mica contemplant el gran panorama d'aquest cim. Després ham baixat al Torrent del Migdia i l'hem seguit de baixada fins que l'hem deixat per pujar al Coll de l'Ajeguda, on hem enllaçat amb el Camí dels Francesos que ens ha portat de tornada a Can Jorba.
I aquí teniu el vídeo de la joranada:




2 comentaris:

Anònim ha dit...

esta bien esta salida tan wapa por la Coma Baixa, pero se tendría que saber que a dia de hoy esta dentro de la zona prohibida y no se puede realizar, yo te dire que la he echo en estas condiciones, porque es un lugar muy bonito que no entiendo porque lo han prohibido, pero a la hora de hacer publicas reseñas o fotografías siempre pongo fechas de antes de la prohibición, no me fio ni un pelo de los que redactan estas leyes.

Blog de Muntanya ha dit...

Efectivamente, parece ser que está prohibida aunque en la documentació que he visto en la web del Patronato de la Montaña de Montserrat se habla de "zonas de escalada" y nosotros no hicimos ninguna vía de escalada.
De todos modos es mejor que conste esta circunstancia en el blog para que si alguien va a la Coma dels Naps siguiendo esta reseña sepa lo que hay. Espero que no me manden una multa por haber hecho esta canal; en realidad no sabíamos que estaba prohibida porque ya la habíamos hecho en dos ocasiones anteriores y no se me ocurrió ninguna razón que justifique la prohibición de esta actividad ... Seguramente los que la prohibieron ya ni se acuerdan....