dissabte, 4 de maig del 2013

Tàrrega - El Palau d'Anglesola

Tàrrega - Vilagrassa - Anglesola - Castellnou de Seana - El Palau d'Anglesola

Vuitena etapa del Camí de Sant Jaume, entre Tàrrega i El Palau d'Anglesola. Hem arribat en autocar a Tàrrega i hem iniciat la jornada amb un cafè amb llet i un croissant en el bar del restaurant Penet, on vam acabar l'etapa anterior. Després hem iniciat el camí passant pels carrers antics del centre històric de Tàrrega i hem sortit per l'antiga carretera N-II fins a Vilagrassa. Hem travessat el poble pel carrer principal fins a la Plaça Major. Ens ha sorprès veure el campanar de l'església una mica inclinat; una singularitat d'aquest poble que no coneixíem. Un altre tram de carretera, ara la de Balaguer, ens ha portat fins a Anglesola, que també hem travessat pel mig. A la sortida del poble hem agafat una pista, deixant enrere l'asfalt. Hem resseguit un tram del Canal d'Urgell fins a l'Estany de Sant Pere, on hem deixat el canal i, seguint per pistes, hem arribat a Castellnou de Seana. Hem travessat el poble i fins i tot hem tingut l'oportunitat de sentir un pregó per la megafonia del poble abans de deixar enrere Castellnou de Seana i prendre el tram final del camí d'avui, una altra pista que ens ha portat directament fins al Palau d'Anglesola, on hem donat per acabada l'etapa. Com sempre que anem aquesta colla, hem acabat la jornada excursionista amb un bon dinar. Avui hem anat al restaurant de la Pensió Sant Antoni, on ens han fet un menú que tenia com a plat estrella la cassola de tros, el plat més típic de la pagesia de l'Urgell.


4 comentaris:

Margarida ha dit...

Estan bé aquestes rutes que feu perquè sempre són de baixada, o això em sembla.
Em meravellen les teves fotos, el color que tenen, la bellesa del moment....
I aquests marges curulls de roselles. Quin goig per la vista!!!!
Petons

Blog de Muntanya ha dit...

Margarida,

no sempre anem de baixada; també pugem de vegades ... encara que en aquesta ruta del Camí de Sant jaume predomina el camí pla.

Jaume ha dit...

Artístiques i com sempre bones fotos, on crec que reculls l'alegria i la bona forma física de tots nosaltres. La velocitat de creuer es manté, i anem que ens descabellem per la velocitat. El camí ens permet conèixer aquestes terres de ponent, on l'etapa vàrem gaudir d'extensos camps de blat, civada, arbres fruiters i en els marges dels camins, .... uns bons rams aleatoris de boniques roselles.
Una abraçada
Jaume

Blog de Muntanya ha dit...

Jaume,

T'has deixat un aspecte importantíssim: la cassola de tros per acabar la jornada...