diumenge, 5 de maig del 2013

Mil Menut (2.779 m) i Pala de Jan (2.774 m)

Mil Menut
A la Vall de Ransol encara queda molta neu, tot i que els darrers dies ha plogut i n'ha fos molta. Avui la previsió del temps era bona però en arribar al final de la carretera de la Vall de Ransol ens hem trobat un panorama diferent del que esperàvem: estava tot tapat i no semblava que hagués de millorar. Ens hem equipat i hem sortit esperant que, si més no, el dia s'aguantaria. L'objectiu era el Pic de Mil Menut i hem iniciat l'ascensió pel bosc, amb poca neu però amb una certa continuïtat fins que hem arribat a les proximitats del refugi dels Coms de Jan, des d'on hi havia ja neu contínua. Entre la boira i sota un cel gris, hem anat pujant fins arribar a la Collada de Jan (2.649 m). Hem pujat una mica més però l'aresta final era tot pedra, de manera que hem deixat els esquís i hem completat l'ascensió a peu. Hem arribat a una gran fita; semblava que érem al cim però el GPS ens indicava que faltava una mica, de manera que hem seguit carenant per un llom  nevat amb grans cornises sobre la vessant francesa fins que hem arribat al cim del Pic de Mil Menut (2.779 m). Hem fet una foto i hem retornat a l'avantcim, on ens hem aturat a menjar una mica.  Mentre estàvem ganyipant s'ha anat obrint el dia; a estones véiem el cel blau i les muntanyes del voltant. Fins i tot hem pogut fer una foto panoràmica:

Després hem iniciat la baixada fins recuperar els esquís i una curta esquiada ens ha portat novament a la Collada de Jan. Mentra baixàvem véiem al davant la curta aresta que porta al cim veí de la Pala de Jan. Hem dubtat una mica però com que el dia s'anava aguantant i encara era aviat hem decidit pujar-hi. A peu, per l'aresta pedregosa, hem arribat aviat al cim de La Pala de Jan (2.774 m) i hem fet una nova panoràmica circular:

Hem retornat al coll i, ja amb esquís, hem iniciat la baixada. La neu estava una mica pastosa però es deixava esquiar. A més, hem evitat baixar pel bosc i hem baixat pel darrere del Bony de la Pala de Jan. Una bona esquiada encara que una mica curta, que ens ha portat fins al cotxe.
Aquí teniu la pel·licula de la jornada:




4 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Quién decía que no? 1.003 m. de desnivel (y sin GPS).

Blog de Muntanya ha dit...

Bueno, el GPS a veces exagera pero creo que si no eran 1000 metros de desnivel faltaba poco.

Margarida ha dit...

Suposo que la baixada de temperatura d'aquests dies ha contribuït a un paisatge tan blanc i tan bonic.
Petons

Blog de Muntanya ha dit...

Margarida,
Sí, pero aquesta sortida va ser la setmana passada. Aquesta setmana havíem d'anar novament a esquiar però les previsions del temps eren tan dolentes que hem preferit anar a fer una excursioneta caminant.