dissabte, 13 d’abril del 2013

La Panadella - Tàrrega

La Panadella - Pallerols - Sant Antolí - Els Hostalets - Sant Pere dels Arquells - Vergós - Cervera - El Talladell - Tàrrega

Setena etapa del Camí de Sant Jaume, entre La Panadella i Tàrrega. L'etapa era molt llarga, gairebé 30 km, de manera que calia sortir aviat. Encara estava sortint el sol quan hem arribat a La Panadella amb el nostre autocar i hem anat a esmorzar al bar. Després dels croissants hem iniciat el camí entre camps de conreu. Avui els camps estaven ufanosos, després de les darreres pluges; tot verd amb alguns camps grocs formant un mosaic. Hem començat a caminar per un ample camí de baixada i aviat hem arribat al primer poble, Pallerols, i ens hem aturat uns minuts mirant l'església de Sant Jaume. Hem seguit caminant i ben aviat hem arribat al segon poble, Sant Antolí; no ens hem aturat fins a Sant Pere dels Arquells, on ens hem reagrupat. Aquí hem tingut un dubte important, ja que el track que portàvem anava per una banda i les marques grogues que assenyalen el camí per l'altra. Hem decidit seguir les marques pensant que indicaven el camí autèntic. Hem passat un tram de camí estret per un petit bosc i hem arribat a Vergós, on ens hem aturat a esmorzar. Un tram de carretera ens ha portat fins a Cervera; hem pujat el petit turó on està la part vella del poble i hem travessat pel carrer principal fins a la plaça de la Paeria, on hem enllaçat amb el track que portàvem en el GPS. Hem sortit del poble seguint una carretereta fins a l'ermita enrunada de Santa Magdalena. D'aquí surt una àmplia pista que ens ha portat directament fins a Tàrrega passant per El Talladell; un bon quilometratge que hem fet a bon ritme.  Ja a Tàrrega, hem pres un refresc i hem tancat la jornada amb un bon dinar al restaurant Penet.


4 comentaris:

Margarida ha dit...

Una ruta molt maca i amb uns paisatges que em són propers, perquè hem passat moltes vegades pel costat anant cap a Vilanova de Bellpuig.
Des de l'autovia, però, no he vist mai aquests camps grocs tan preciosos. Són de colza?
Com sempre, unes fotografies molt maques, d'aquelles que es fan mirar!
Petons

Blog de Muntanya ha dit...

Margarida,

Sí, crec que els camps són de colza. Caminant, aquests camps són molt diferents de quan vas en cotxe. Va ser un dia primaveral i vam gaudir dels camps en el seu millor moment.

Jaume ha dit...

Vaig tard.... ja fa dies ... ja ho sé... però bé, valora la voluntat del que escriu.
Jo penso que t'haig de proposar que hauries de canviar el títol de "Blog de Muntanya", per ampliar a Muntanya i Senders.
L'etapa em va semblar molt bonica... i ja fa dies que no escoltem a dir que portem un ritme de pena. Ei... que superem els 5 km per hora... i a més som una trentena gaire bé.
I el dinar... molt bo!!!. i a més celebrant aniversaris especials!!!!
Jaume

Blog de Muntanya ha dit...

Jaume,

encara que sigui tard s'agraeixen els comentaris en el blog. Ja veus que en tinc pocs però bons.