dissabte, 3 de novembre del 2012

Caldes de Montbui - Sant Llorenç Savall

Caldes de Montbui - Torre Roja - Font de Bou - Saltant de Guanta - Font de la Fagina - Font del Gurri - Puig de la Creu - Sant Llorenç Savall

Segona etapa del Camí de Sant Jaume, entre Caldes de Montbui i Sant Llorenç Savall. Un dia una mica núvol però amb una temperatura agradable i un magnífic ambient de tardor. Ha plogut bastant en els darrers dies i això ha fet que totes les torrenteres portin un bon cabal i que les fonts ragin força. En aquesta ocasió la ruta ha estat planificada per l'equip tècnic dels Calderins, que ha enllaçat diversos camins per fer més variada i atractiva aquesta etapa. De Caldes a Sant Llorenç s'hi pot anar íntegrament per pistes -fins i tot el trajecte seria més curt- però l'itinerari triat ens ha permès veure els boscos més frondosos i els paratges més singulars de la zona. Hem iniciat la caminada a la zona esportiva de Caldes, on vam acabar l'etapa anterior; ben aviat hem arribat a un collet i hem deixat el camí de Sant Llorenç per acostar-nos al poblat ibèric de la Torre Roja, recentment restaurat. Hem pujat a la torre per fer la primera foto de grup i veure el gran panorama que ofereix aquest mirador. Hem retornat al collet i hem seguit el nostre camí fins a la Font del Bou, d'on avui brollava un bon raig. Més endavant hem trobat el Saltant de Guanta, una cascada habitualment seca però que avui, després de les darreres plujes, mostrava el seu millor aspecte. Una forta pujada ens ha portat a una pista des d'on hem vist el Castell de Guanta, penjat sobre un cingle. Després de passar per un altre petit salt d'aigua, hem arribat a la Font de la Fagina i ens hem aturat a esmorzar. Des d'aquí, una forta pujada ens ha portat al punt més alt de l'etapa: el Puig de la Creu. Des del Puig, una llarga baixada per pista ens ha portat fins a Sant Llorenç Savall, punt final de l'etapa, on hem tancat la jornada amb un magnífic dinar a la Fonda Rius.
Avui, a més de l'àlbum i el track, presentem una panoràmica circular que hem fet des de la Torre Roja, amb grans vistes del Vallès:


2 comentaris:

Margarida ha dit...

Aquest temps és ideal per fer caminades sense haver de patir per al calor. Els boscos són frondosos, el paisatge preciós i l cansament es nota menys.
I veig que sempre acabeu amb un bon dinar!!! Una bona manera d'acabar el dia!

Blog de Muntanya ha dit...

Margarida,

Doncs amb aques grup sí que acabem sempre en un restaurant, encara que a cap restaurant hem trobat les "delicatessen" que apareixen en el teu blog de cuina.

Records !