dissabte, 2 de juny del 2012

La Sèquia de Manresa

La Sèquia de Manresa és una conducció d'aigua que porta aquest element vital des del riu Llobregat, aigües amunt de Sallent, fins a l'Estany de l'Agulla, als afores de Manresa, on s'embassa per al consum de la ciutat. És molt antic però encara avui està en bon ús i és vital per a Manresa i les zones de conreu properes. Avui hem anat al Bages a fer un recorregut en bicicleta resseguint aquesta sèquia. El recorregut que hem fet surt de l'estany de l'Agulla i ressegueix tota la Sèquia fins a Sallent. Aquí deixem la Sèquia i, per un seguit de camins i caminets resseguint el Llobregat, tornem al punt de partida després de passar pels afores de Navarcles i el seu petit embassament. En total són 44 km d'ambient rural, gairebé sense desnivell, que ens han donat una visió de conjunt d'aquesta zona del Bages, dominada pels camps de conreu i amb el contrast sobtat de les mines de sal de Sallent amb la seva muntanya blanca.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Un reportatge molt maco, grácies Rafael.

Felip

Joan Baraldes ha dit...

Aquesta vegada heu vingut a pedalar per les meves terres. Jo tinc una ruta penjada a Wikiloc molt semblant a la que heu fet.
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=923923

Salut i bones pedalades

Joan

Blog de Muntanya ha dit...

Efectivament, he vist que la teva ruta és molt semblant a la que hem fet. En aquesta època de l'any és molt interessant des del punt de vista paisatgístic, especialment la primera part que recorre el canal. Darrerament ens dediquem poc a la bicicleta i per això vam triar aquesta ruta que és relativament fàcil.