dimarts, 27 de desembre del 2011

Errozate (1.345 m) i Mendízar (1.323 m)

Errozate, Mendízar
El pic d'Errozate és un cim d'altitud modesta (1.345 m) situat en el Pirineu Navarrès, ja dintre de França però a tocar de la frontera. Feia temps que volíem fer aquesta ascensió i recórrer novament el Pirineu de Navarra, que ja vam conèixer en les nostres travessies del Pirineu pel GR11 i el GR10. A més, el Pic d'Errozate apareix en un dels meus llibres de capçalera: Pirineo 100 Cumbres: Ascensiones a Las Montañas Más Bellas de la Cordilleraesperonant el meu esperit col·leccionista. Avui, després d'un llarg viatge en cotxe, hem arribat al voltant de les onze del matí al Collado Orión i hem iniciat l'ascensió. En poc temps hem arribat a una carena planera que marca la divisòria d'aigües entre l'Atlàntic i el Mediterrani. Des d'aquí ja vèiem el cim al davant nostre; a la nostra dreta destacava l'esvelta silueta del Pic d'Orhi tot nevat i a l'esquerra vèiem retallar-se a l'horitzó les Crestes d'Iparla per on vam passar en una de les etapes més maques del GR10. La carena ens ha portat fins al coll d'Errozate, on hem trobat la muga 221 que marca la frontera francesa. Fins aquí arriba una petita pista asfaltada que comunica les diverses granges que es troben escampades per aquesta zona. Des del coll d'Errozate només ens quedava la pujada final per un fort pendent fins al cim del Pic d'Errozate (1.345 m); abans hem hagut de travessar una petita congesta de neu. Des del cim el panorama era extraordinari i es veia gairebé tot el Pirineu Navarrès. Ja de baixada, retornant per la carena de la divisòria d'aigües, ens hem desviat per fer una altra ascensió, el Pic de Mendízar (1.323 m), que ens ha ofert noves panoràmiques dominades pel Pic d'Orhi.
Aquí teniu les dues panoràmiques circulars que hem fet:

Mendízar (1.323 m)

Errozate (1.345 m)


2 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Ya eres unomilista!

Blog de Muntanya ha dit...

Luis,

Aunque el blog dice que es un comentario anónimo, tu estilo es inconfundible y ya ves que a partir de un mensaje de tres palabras he podido aislar el ADN del autor. De entre los miles de seguidores del blog solo uno podría usar la palabra unomilista...
Por otra parte, no te preocupes; pronto caerán las primeras nevadas importante y podremos salvar la temporada de esquí de montaña; dejaremos de ser unomilistas y volveremos a ser lo que fuimos.