diumenge, 13 de novembre del 2011

Canal del Ninet

Canal del Ninet
Avui hem fet una sortida matinal per tal d'acabar una activitat que teníem pendent i que havíem deixat sense acabar el mes de febrer passat quan vam intentar pujar la Canal del Ninet però vam fer una variant que acabava al costat de la Bandereta. Avui, malgrat les males previsions meteorològiques, hem retornat a aquesta canal que talla la murala Nord d'Agulles i permet superar-la. Hem deixat el cotxe a l'aparcament de Can Massana i, després d'una aproximació una mica selvàtica, hem arribat al peu de la muralla d'Agulles i, per sota de la impresionant paret nord de la Bandereta, hem arribat a l'inici de la canal del Ninet. El pas més difícil d'aquesta canal equipada és la superació del mur inicial, amb l'ajut d'una corda amb nusos, a força de braços. Després, amb l'ajut de llargues bagues amb nusos, superem diversos flanquejaments i canaletes fins al punt on es bifurquen els dos itineraris; a la dreta la canal de la Bardereta i a l'esquerra la del Ninet. Aquesta vegada hem agafat la canal correcta i, després d'un tram fàcil per una canal no massa pendent, hem arribat al peu del mur final, dret i amb un petit desplom, que ens ha portat a dalt de la muralla d'Agulles, just al costat de la petita agulla anomenada El Ninet. Hem menjat l'entrepà i hem iniciat el retorn. No hem baixat pel camí més directe sinó que hem resseguit el camí de marques vermelles de la Travessia d'Agulles, amb algun tram equipat amb cordes fixes, fins a la Portella i de retorn a Can Massana. Hem tingut sort perquè ha començat a ploure amb força quan passàvem per Esparreguera; encara hem arribat a dinar a casa.
Hem fet una petita pel·licula, que podeu veure aquí:




4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Son segures aquestes cintes blanques que equipen la canal ?

Blog de Muntanya ha dit...

Bé, s'ha de tenir una mica de fe però no són massa velles i aquestes cintes aguanten 3.000 kg. De totes maneres no puc assegurar res. En cas de dubte suggereixo pujar assegurats, fent tirades com si fos escalada convencional, si més no en els trams més exposats (primer mur i mur de sortida).

maria ha dit...

Molt guai el video papa!!ptns

Anònim ha dit...

Uff!! ... només de veure la Maria, ja estic cansada ... un report molt xulo, amb una imatge fixa entremig impressionant!

manuela