dimarts, 11 d’octubre del 2011

Refugi Toubkal - Amsouzart

Després de la jornada de cims d'ahir, avui remprenem el tour del Toubkal amb una llarga etapa que ens portarà a la població d'Amsouzart. Hem sortit aviat del refugi i hem iniciat la pujada al coll. En poc més d'una hora hem arribat al Tizi n'Ouanoums (3.680 m) per un bon camí que puja fent llaçades per la pedrera. Des d'aquí ja es veu el llac d'Ifni però encara ens queda un llarg camí. Al principi el camí està molt ben traçat però a mesura que hem anat baixant s'ha anat degradant i en alguns sectors estava gairebé desaparegut. Hem superat trams molt pedregosos i un parell de caos formats per grans blocs de roca i hem arribat a la gran plana del llac d'Ifni. Semblava que ja havíem arribat però travessar la immensa plana, ocupada per una infinitat de rocs de tota mena, ens ha ocupat una bona estona. Finalment hem arribat a l'inici del llac on hi ha unes construccions i unes tendes rústiques i ens hem aturat a dinar. Els nostres muletiers ens han preparat un menú complet i hem seguit el nostre camí. Pensàvem que a partir d'aquí el camí era una plàcida baixada però encara ens faltava superar una zona molt pedregosa que forma com una immensa morrena tancant la vall i la sortida del llac. Finalment hem arribat a una pista, poc abans del primer poble, Imhilène. De baixada hem travessat alguns petits pobles i finalment hem arribat al final de l'etapa, el poble d'Amsouzart (1.740 m), i ens hem alotjat a la gîte.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agradat molt aquest blog, m'hi sento molt identificat, segurament vam coincidir amb molts llocs i dates com pot ser Chamonix 1976, Sot del Bac, Gra de Fajol, Montserrat, Matagalls etc..
Les fotos amb diferents personatges i amb la mateixa indumentària!! Molt bones!!
Una braçada des de Torelló
Joan.
http://www.torellomountainfilm.com/

Blog de Muntanya ha dit...

Joan,

Gràcies pel teu comentari. És molt probable que coincidissim en algun dels llocs que cites. 40 anys de muntanya donen per a molt.
Per cert, mira això:
http://jralsina.blogspot.com/1981/11/rescat-al-pedra.html
és la crònica del rescat al Pedraforca d'uns nois de Torelló. Potser els coneixes.

J. Rafel Alsina