dimarts, 26 de juliol del 2011

Barranco del Gorgonchón

Gorgonchón
En el primer dia d'aquesta nova estada a Guara, hem tornat a fer aquest barranc, un dels més característics de la Sierra. Com que hem sortit al matí de casa, hem arribat gairebé al migdia i calia buscar una activitat no massa llarga, només per començar a ambientar-nos amb els barrancs de Guara. El barranc del Gorgonchón és curt però tècnicament una mica complicat; només té dos ràpels però en el segon d'aquests ràpels hi ha un forat engollidor que ja ha provocat alguns accidents mortals i cal evitar aquest perill amb l'ajut d'un passamans que ens allunya del forat. El cabal no és molt intens però l'estretor del barranc fa que l'aigua vagi acanalada amb molta força. Després d'aquest ràpel, segueix una galeria inundada molt estreta que acaba amb un sifó que marca el final de les dificultats. Tot plegat un magnífic barranc, curt però intens. De tornada, el camí passa al costat del barranc, del qual només es veu una profunda esquerda d'un parell de metres que s'obre a la terra; al fons se sent la remor de l'aigua que baixa amb força per la canal.
Aquí teniu el vídeo del Gorgonchón:   




2 comentaris:

Joan Castelltort ha dit...

Quina agonia de passamà i quin barranc més estret. Sortosament, en aquesta ocasió, no ens vàrem trobar cap senglar ( ni piranya) en el nostre camí

Blog de Muntanya ha dit...

Piranyes no, però el cranc de riu que vam trobar al principi tenia unes pinces de por. Una mica més i em fa un altre forat al neoprè !