dissabte, 7 de maig del 2011

Travessia de Montserrat

Com que ja vam acabar el GR92, aquest mes la colla del GR hem programat una excursió diferent: la travessia integral de Montserrat, des de Can Massana fins a Collbató. L'itinerari ha estat: Can Massana - Coll de Guirló - Portella d'Agulles - Refugi Vicenç Barbé - Pas del Príncep -Font de l'Esllavissada - Coll de Porc - Coll del Miracle - Cova de les Pruneres - Coll de les Comes - Bassal dels Avellaners - Coll del Montgròs - Portell del Migdia - Camí del Camell - Les Pinasses - Sant Jeroni - Pla dels Ocells - Monestir de Montserrat - Santa Cova - Coves del Salnitre. Hem fet una variant entre el Montgròs i el Coll del Migdia, ja que alguns hem anat per la part alta dels Ecos i la Canal dels Micos mentre altres han anat pel camí normal i la Canal de la Salamandra. La Canal dels Micos, amb les filigranes i acrobàcies que implica, ha deixat ben satisfet el personal i ha permès veure la bona forma i la gran empenta d'aquesta colla de caminadors. En general, el recorregut és llarg i variat, i passa per molts punts singulars, de manera que permet tenir una visió de conjunt del massís de Montserrat. El temps no era massa bo però ha aguantat tot el dia sense ploure, que ja és molt. Malauradament, en el cim més alt de Montserrat, Sant Jeroni, la boira no ens ha permès admirar el gran panorama que es veu normalment des d'aquesta talaia privilegiada. Per sort, tenim penjades en el blog les panoràmiques que havíem fet en altres ocasions en aquests indrets, que ens permeten veure aquest panorama. Després de dinar al Monestir, una mica tard, hem baixat pel camí de la Santa Cova fins a les Coves del Salnitre i l'àrea recreativa de La Salut, on teníem els cotxes.
Aquí teniu la pel·lícula, cedida per Mountain Films per a tots els seguidors d'aquest blog:



3 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Este blog ya se pasa de políticamente correcto!.

Ninguna foto "trasera" en la cadena o de adult@s haciendo el mono. ¿Estás buscando alguna subvención de la Conselleria de Igual-da?

Blog de Muntanya ha dit...

Tienes razón, en parte. Efectivamente, en el tramo más complicado de la excursión, la cadena y la "canal dels micos", yo tenia que asegurar al personal con la cuerda y ayudarles a descolgarse por las ramas como los antropoides que dan nombre a la canal. En el tramo de la cadena sí que hice dos secuencias de vídeo, que aparecerán en la película que se está editando en los laboratorios de Mountain Films. En cuanto a las fotos, el ayudante de cámara (Jaume) sí que hizo algunas fotos cuando él estaba a pie firme debajo del sector más primate de la canal mientras el resto de la tropa hacía el mono más arriba. Según aseguró, hay instantáneas de gran valor documental pero no se pueden divulgar porque tiene firmado un contrato de exclusividad con la revista "Mola" que, teniendo en cuenta su carácter amarillento, seguro que las publicará en primera página con algún comentario al respecto.
Ya veremos.

Joan Castelltort ha dit...

Ja teniu el video a on podeu veure algunes imatges de la canal dels micos.