dilluns, 7 de març de 2011

Pic dels Pedrons (2.717 m) amb esquís

Pedrons
Aprofitant que avui és festa local a Barcelona i que fa uns dies va caure una bona nevada pels Pirineus, hem anat a fer aquesta ascensió, una clàssica de l'esquí de muntanya. El pic dels Pedrons és una ascensió relativament fàcil, recomanada per iniciar la temporada. Per a nosaltres és gairebé l'inici de temporada perquè la poca neu caiguda fins ara i alguns altres compromisos no ens ha permès fer cap ascensió de categoria. De bon matí hem deixat el cotxe a la carretera del Pas de la Casa, poc més enllà del pont del Baladrar, i hem iniciat l'ascensió amb bona neu i seguint una traça ben marcada que indicava que durant el cap de setmana aquest cim ha estat molt visitat. Amb un dia magnífic i un gran panorama, hem anat guanyant alçada pels suaus lloms que porten a aquest cim. La part final, una petita cresta que ens ha obligar a treure'ns els esquís, dóna una mica de caràcter a aquesta ascensió. Des del cim es veia un gran panorama, en el que hem distingit els objectius de moltes de les nostres ascensions de les temporades passades: El pic Negre d'Envalira, el pic de la Mina, les Valletes, el pic de Fontfreda, la Sarrera, els Estanyons, el Nérassol, el Roc Melé, el Coma d'Or .... Hem baixat a un replà proper per esmorzar una mica i hem iniciat una magnífica esquiada, amb molt bona neu, de manera que la jornada ha resultat rodona.
Aquí teniu el vídeo oficial de la sortida, produït per Mountain films i cedit per a tots els seguidors del blog:I finalment tenim aquí la panoràmica circular del cim:MAPA:EL DESCENS:
També hem fet un vídeo monogràfic dels descens, de la sèrie making off, que podeu veure aquí mateix:


2 comentaris:

Joan Castelltort ha dit...

ja era hora de gaudir d'un bon dia d'esquí

J. Rafel Alsina ha dit...

Un magnífic dia. El teníem merescut. Com tens la pel·lícula? El seguidors del blog estan impacients per veure la nova producció de Mountain Films