diumenge, 25 de gener del 2009

L'Esquelet, via Torras-Homet

L'Esquelet
Una escalada matinal a Montserrat. Avui hem fet una via clàssica: l'Esquelet, per la via Torras-Homet, una via que ja havia fet l'octubre de 1974. La via té tres tirades i puja per una marcada xemeneia que ratlla la cara sud d'aquesta agulla montserratina. La primera tirada és una fàcil canal que ens porta al peu de la xemeneia. Les altres dues tirades se superen amb tècnica de ramonage; hi ha una reunió sobre un bloc en plena xemeneia i, ja en la tercera tirada, la xemeneia es tanca i cal sortir per una placa de finura montserratina fins arribar al cim. La guia de Montserrat cataloga aquesta part final com a IV+. Ha fet molt bon dia, sense gaire fred i amb una gran visibilitat després de les ventades d'ahir.
Aquí teniu la pel·lícula:




DOCUMENTACIÓ:
RESSENYA:

”L

2 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia Et felicito per escalar amb botes de treking i amb la facilitat amb que fas els primers metres de la segona tirada, que jo vaig trobar molt fins i díficils.
Mai escales amb peus de gat ?

salut ia tibar

Blog de Muntanya ha dit...

Joan,

Sí que tinc peus de gat. Aquest dia no els portava. Per altra banda, els encastaments i xemeneies es fan molt bé amb botes ... Si meres altres entrades del blog em veuràs amb peus de gat.