diumenge, 28 de setembre del 2008

Gorja del Gravet

Gravet
Si la setmana passada ens queixàvem que hi havia poca aigua, avui la cosa encara era pitjor. A la gorja del Gavet no hi corria ni una gota d'aigua. És un petit barranc, situat al costat de Rupit, amb mitja dotzena de ràpels i uns quants gorgs on, segons la guia, hi havia bones remullades. La realitat és que no hi havia aigua i els neoprens eren absolutament inútils. L'hem fet en una sortida matinal amb molt bon temps i a l'hora de dinar ja érem a casa. Hem dit que hi tornarem quan hi hagi aigua perquè l'indret és interessant i el tenim ben a prop.
Aquí teniu el vídeo d'aquesta sortida:




dimecres, 24 de setembre del 2008

BTT Sant Adrià / Sant Mateu

Foto d'arxiu: BTT per Sant Mateu

Aprofitant que el dia de la Mercè és festiu a Barcelona, hem fet una sortida en bicicleta. L'objectiu era únicament entrenar-nos per a futures empreses, de manera que hem triat un itinerari clàssic i sense complicacions, que ja hem fet moltes vegades: Hem sortit de Sant Adrià i hem seguit la costa fins a Montgat. Després, pel Pla de Montgat, hem agafat el camí d'Alella fins al poble del mateix nom, on hem esmorzat. Després, pels camins que hem recorregut tantes vegades, hem pujat fins a l'ermita de Sant Mateu. En total hem superat 500 metres de desnivell, de manera que l'objectiu d'entrenar-se ha estat assolit plenament.
Avui no hi ha àlbum de fotos, ni tan sols una sola foto per il·lustrar aquesta entrada del blog, de manera que hem posat una foto d'arxiu corresponent a aquest mateix itinerari, que vam fer l'any 1989.

dissabte, 20 de setembre del 2008

Barranco del Mascún

Mascún
Hem tornat al Barranco del Mascún, 25 anys després de la nostra primera expedició a aquest barranc, un dels més interessants de la Sierra de Guara. Avui les condicions no eren òptimes perquè en alguns trams es notava la falta d'aigua, però igualment hem pogut gaudir dels grans paissatges i del magnífic ambient del barranc. Hem dormit en un apartament del càmping de Rodellar i a les 6 del matí ens hem posat en marxa, ja que fins al punt de partida, el Molino de Letosa hi ha una llarga caminada de gairebé tres hores. Hem recorregut sense problemes tot el Mascún, amb els seus punts singulars: el Saltador de las Lañas, las Cascadas Peña Guara, los Oscuros de Otín i los Estrechos. Hem arribat al Beso, on acaben les dificultats tècniques, i hem completat el descens recorrent tot el Mascún Inferior fins a la seva desembocadura en el Bocazal de los Gatos. Aquí hem pogut gaudir del gran cabal d'aigua fresca que baixava pel riu Alcanadre i hem travessat nedant el Bocazal de los Gatos, una llarguíssima badina que ens ha fet oblidar la sequedat del darrer tram del Mascún.
Aquí teniu el vídeo de la sortida:




dissabte, 13 de setembre del 2008

Escalada a Agulles

Escalada Agulles Montserrat
Una nova sortida matinal a Montserrat, aquesta vegada a la regió d'Agulles. Hem fet sis vies curtes i sense massa dificultat:
  • La Portella Petita, via Normal
  • La Pelada, via Normal
  • La Savina Inferior, via Normal
  • La Savina Superior, via Normal
  • Agulla del Sol Ponent, via Normal
  • Agulla del Sol Ponent, via Nord
En Luis no havia escalat mai a Agulles i avui hem fet una primera i molt intensa aproximació a l'escalada montserratina. Totes les vies eren repeticions, ja que són les clàssiques vies d'iniciació de la Regió d'Agulles, que normalment pugen per les arestes sud, les que donen al poble del Bruc, amb passos de tercer i quart grau.
La via més singular de les sis que hem fet és la de la Savina Inferior, que comença a la cara Nord i flanqueja tota l'agulla per atacar la part final pel sud, per l'Aresta Brucs. La més fina és la de la Savina Superior, curta però vertical, tot i que amb magnífiques preses.
Molt bon temps i un magnífic paisatge montserratí. La sortida ens ha servit per pràcticar les tècniques d'escalada i, també, per recordar les escalades dels vells temps.


diumenge, 7 de setembre del 2008

Travessia dels Flautats

Travessia dels Flautats
Hem fet una sortida matinal a Montserrat per recórrer aquest itinerari d'escalada clàssica. La Travessia dels Flautats recorre les agulles del mateix nom des del coll del Fesolet fins al Flautat Gran o Cadireta dels Diables. És un itinerari fàcil però amb un parell de passos singulars i força espectaculars, quan cal passar d'una agulla a la següent amb un gran pas sobre un buit impressionant.
En els dos casos la dificultat no és molt gran però els passos són impressionants. El segon salt és el més compromès, ja que cal baixar desgrimpant una mica fins situar-se sobre una pedra característica. Des d'allà amb una passa gran aconseguim poser el peu a l'altra paret i després d'un primer pas de superació una mica compromés seguim fàcilment fins al cim. La tornada és igual que l'anada, pel mateix camí i amb els mateixos passos clau. En resum, una bona manera de passar el matí d'un diumenge de finals d'estiu.