dissabte, 19 de juliol del 2008

Forat de Bóixols

Forat de Boixols
Avui hem inaugurat la temporada de barrancs amb aquest descens del Forat de Bóixols, un torrent situat al costat del poble del mateix nom, a prop de Coll de Nargó. El barranc no és gaire llarg ni tampoc difícil però hem gaudit d'un magnífic descens, molt aquàtic; ideal per als dies calorosos d'aquesta època de l'any. Hi havia uns quants ràpels, la majoria curts, i alguns salts que ens han permès gaudir de grans i refrescants remullades. Hem completat la jornada amb el descens d'un petit afluent, curt però amb un parell de ràpels, que ens ha permès repetir el tram final del barranc principal amb el ràpel més llarg i el salt final.
Avui érem una bona colla: els tres joans (Castelltort, Guirao i Yuste), en Toni , l'Eduard, en José i en Josep Rafel. A més, avui hem comptat amb la col·laboració especial d'en Frank, tot un expert en barrancs, que ens ha fet de guia.
Aquí podeu veure el vídeo de la sortida:




dijous, 3 de juliol del 2008

Piz Selva (2.941 m). VF Meisules

La darrera activitat a Dolomites ha estat la més intensa: l'ascensió al Piz Selva (2.941 m) per la via ferrada Meisules, una de les més clàssiques de tot el massís. La via és impressionant, ja que comença superant un mur de més de 300 m de gran verticalitat. Després arriba a un gran altiplà que ens porta a l'inici del mur final, ja no tan difícil. Hem superat les dificultats sense problemes i en poc més de tres hores hem arribat al cim del Piz Selva. Ja de retorn, hem fet un altre cim, el Piz Miara (2.964 m), on hi ha una gran creu amb una imatge tallada en fusta. Després, un llarg recorregut pels altiplans de Sella per buscar el camí de baixada que ens ha retornat al Passo Sella. Amb aquesta activitat hem donat per tancada la campanya de Dolomites 2008, després d'assolir tots els objectius previstos.
Aquí també aquí el vídeo, cedit per Mountain Films per a tots els seguidors del blog:



I finalment us oferim aquí un muntatge audiovisual realitzat per Edicions JGB amb les millors imatges de la jornada i cedit per a tots els seguidors del blog:



dimecres, 2 de juliol del 2008

Sassopiato (2.950 m) VF Oscar Schuster

La quarta activitat a les Dolomites és la via ferrada Oscar Schuster, al Sassopiato. Hem dormit en el refugi del CAI del Passo Sella; des d'aquí hem agafat un petit telecabina que ens ha pujat a la Forcella del Sasolungo. Hem baixat per l'altra banda i en uns 40 minuts hem arribat al refugi Vecenza, punt de partida de la via. És cara nord i hi ha força congestes de neu però no ens cal utilitzar el piolet, que hem portat per precaució. La via és molt alpina i s'enfila per diverses canals amb poc equipament de ferrata. A mitja pujada ha començat a ploure i fins i tot ha pedregat una mica, però tot plegat ha durat pocs minuts i hem arribat sense problemes al cim, marcat amb una "grande croce" com la majoria dels cims importants de les Dolomites. Ja de baixada, ha tornat a ploure i ara sí que la pluja ha estat persistent i ens ha acompanyat gairebé fins al final del recorregut de retorn al Passo Sella.
Aquí teniu aquí el vídeo, cedit per Mountain Films per a tots els seguidors del blog:



I també tenim un muntatge audiovisual fet per Edicions JGB i cedit per a tots els seguidors del blog:




dimarts, 1 de juliol del 2008

VF Averau & Nuvolau

La tercera activitat de les Dolomites ha estat una mica més fàcil. Després de la llarga i intensa jornada d'ahir a la Tofana, avui fem una activitat més curta, com a transició per a les dues grans ferrades que ens esperen al massís de Sella. L'Averau és un cim d'aspecte inexpugnable vist des de qualsevol lloc. La via ferrada voreja la base de la paret fins trobar el pas clau, un mur d'uns 75 metres que se supera amb una ferrata curta però elegant. Hem pujat en el telecadira de les Cinque Torri, que ens ha apropat força al nostre objectiu.
Després de fer l'Averau hem completat la jornada amb una fàcil pujada al cim del Nuvolau, amb un refugi en el cim. Malgrat la nul·la dificultat tècnica de la seva ascensió, el Nuvolau ens ha ofert una gran vista sobre l'Averau i el massís de la Marmolada.
Aquí teniu la pel·licula, cedida per Mountain Films per a tots els seguidors del blog:



I també tenim un muntatge audiovisual amb les millors imatges de la jornada, cedida per Edicions JGB per a tots els seguidors del blog: